Volg een gratis rondleiding door KennelCare Plan een demo
Logo KennelCare 2020

Geplaatst door

Julia

op:

18 april 2021

6 handige Corona functies van KennelCare die je niet mag missen!

Het is natuurlijk geen nieuws dat de dierenpensions en trimsalons het niet makkelijk hebben in dit Corona tijdperk. De hondenscholen hebben al een paar versoepelingen gekregen, maar door het aanhoudende negatieve reisadvies lopen de dierenpensions veel omzet mis. In het KennelCare systeem zitten een aantal handige Corona functies die je als dierenspecialist niet mag missen in deze periode!

1. Factuur op ‘schade’ zetten

De functie ‘Factuur op schade zetten’ zorgt ervoor dat een factuur niet meegeteld wordt met de omzet, maar wel gemeld staat als misgelopen omzet oftewel ‘schade’.

In onderstaande video laten we jou zien hoe je een factuur op schade kunt zetten:

Klik hier om meer te lezen over facturen op schade zetten. Daarnaast leggen we jou uit waar je de schade totalen terug kunt vinden.

2. Betaling na annulering verplaatsen naar wallet

Het kan voorkomen dat een boeking niet meer door kan gaan door bijvoorbeeld vernieuwde Corona maatregelen. Een aanbetaling of volledige betaling kun je dan makkelijk verplaatsen naar de wallet van de desbetreffende klant.

6 handige Corona functies van KennelCare die je niet mag missen!

Een wallet is een digitale portemonnee voor de klant tegoeden. Je kunt bijvoorbeeld betalingen verplaatsen van een boeking via de wallet naar een andere boeking of het tegoed van de wallet gebruiken voor een volgende boeking voor deze klant. Je vindt de Wallet met het tegoed op de ‘bekijk klant’ pagina. Bij elke betaling (binnen in een boeking) staat een knop om de betaling eenvoudig naar de klant Wallet te verplaatsen.

Klik hier om meer te lezen over de klant wallet. Daarnaast leggen we je uit hoe je tegoeden uit de wallet weer kunt gebruiken bij een volgende boeking.

3. Annuleringsverzekering afsluiten

Met onze annuleringsverzekering (tot nu toe alleen beschikbaar voor ons dierenpension systeem) kun je klanten een extra service bieden voor het geval dat hun boeking toch onverwachts geannuleerd moet worden. Met behulp van deze annuleringsverzekering kun je extra kosten in rekening brengen zodat bij een eventuele annulering van de klant, de kosten voor de klant worden gedekt.

6 handige Corona functies van KennelCare die je niet mag missen!

Deze service kan er in deze Corona tijd aan bijdragen dat klanten sneller geneigd zijn hun boeking toch alvast te plaatsen. Het afsluiten van deze verzekering kun jij zelf doen, maar ook de klant kan dit direct vanuit zijn account afsluiten tijdens het boeken van een overnachting. Ga naar ‘Instellingen > Annuleringsverzekering’ om deze service te activeren.

Klik hier voor meer informatie over het instellen van een annuleringsverzekering.

4. Voorkom piekdrukte bij brengen en ophalen met deze Corona functies

Het blijft een hele taak om op de juiste wijze aan alle regels van de overheid te voldoen. Daarom hebben wij een functie waarbij je piekdrukte kunt voorkomen bij het brengen en ophalen. Je kunt bij de ‘Voorkeurstijd’ zelf instellen hoeveel klanten / dieren in elk voorkeurstijd blok mogen komen. Zo houd je eenvoudig grip op je dagelijkse breng- en ophaalplanning.

Voorkom piekdrukte bij brengen en ophalen

Deze ‘Voorkeurstijd’ kun je instellen voor jouw dierenpension via ‘Instellingen > Boekingen instellingen > Voorkeurstijd reserveren’. Hier kun je instellen of je gebruik wilt maken van deze functie, hoeveel boekingen er mogelijk zijn per voorkeustijd en hoelang de voorkeurstijdblokken zijn.

5. Plaats een promotioneel bericht of actueel nieuws op alle pagina’s

Via deze banner kun je eenvoudig op alle pagina’s een belangrijke mededeling of een promotioneel bericht plaatsen. Laat je klanten bijvoorbeeld weten hoe het gaat in jouw bedrijf met betrekking tot de Corona maatregelen. Ook kun je gebruik maken van deze functie om een promotioneel bericht te plaatsen, waarbij klanten een mooie aanbieding te zien krijgen.

Plaats een promotioneel bericht of actueel nieuws op alle pagina's

Een promotie banner kun je ook gebruiken (zoals hierboven te zien is) om klanten makkelijker te overtuigen om alvast een boeking te maken voor de zomer. Dit natuurlijk in de hoop dat de vakantie van de klant dan wel door kan gaan in verband met Corona.

6. Eenvoudig lesdagen verschuiven

Als er een les vervalt door bijvoorbeeld vernieuwde Corona maatregelen, dan kun je de geselecteerde les eenvoudig verplaatsen met deze functies. Dit geldt overigens ook voor lessen uit het verleden en daarnaast kunnen lessen vooruit of achteruit geschoven worden. Dit alles regel je vanuit de klas/les pagina.

Eenvoudig lesdagen verschuiven

Benieuwd naar wat onze krachtige plannings- en administratie tool voor jouw organisatie kan betekenen? Plan een gratis rondleiding in waarin we jou de belangrijkste functionaliteiten in KennelCare laten zien. We kijken tijdens de rondleiding naar jouw wensen en specifieke behoeften, zodat je goed kunt bepalen of KennelCare ook geschikt is voor jouw organisatie. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om ons systeem op je eigen gemak gratis uit te proberen voor 14 dagen.

Vragen?

Wij denken graag mee in oplossingen en helpen jou om de overstap zo gestroomlijnd, eenvoudig, snel en gemakkelijk te laten verlopen. Ons team staat voor je klaar op (+31) (0)24 – 377 37 31 of stuur een e-mail naar info@kennelcare.nl.

Lees meer van KennelCare
Succesvolle dagen en enthousiaste reacties op de Dibevo Vakbeurs 2021
KennelCare updates september 2021 met herhaalde taken toevoegen aan je agenda, kennelkaarten voor dierenasielen en meer!
5 redenen waarom een digitale agenda je werk als dierprofessional makkelijker maakt
Puppy’s kunnen al vlak na hun geboorte communiceren met mensen
Kom kennis maken met KennelCare op de Dibevo vakbeurs!
5 tips om meer online verkeer naar je website te genereren
Dit waren de populairste kattenrassen van 2020!
KennelCare updates augustus 2021 met eenvoudig nieuwsbrieven versturen, kennelkaarten stijlen naar wens en meer!
Dierenpensions volgeboekt, de zomervakantie zorgt voor extreme drukte
Antibioticaresistente bacteriën ontdekt in hondenvoer
KennelCare updates juli 2021 met boekingen samenvoegen een nieuw vaccinatieoverzicht en meer!
Meer online reviews verzamelen doe je zo!
KennelCare updates juni 2021 met de lancering van Dierenasiel v1.0 en meer!
Hondenschool 101: ”Je moet het gewoon doen en het zelf ervaren. Gelukkig konden we ook goed bij KennelCare terecht voor vragen en hulp, dus uiteindelijk werd het alleen maar makkelijker”
Dit waren de populairste hondenrassen van 2020!
KennelCare updates mei 2021 met gecombineerde agenda’s en meer!
Hondenschool Goes: ”Ik ben gewoon super tevreden en dat vertel ik ook aan collega’s van andere hondenscholen!”
Dit waren de populairste kattennamen van 2020!
Hondenhotel de Tatelaarhoeve: ”Het is echt een verrijking dat ik nu gewoon de boekingen op meerdere computers bij kan houden”
KennelCare update april 2021 met: vernieuwde formulieren en velden, filters voor het boekingen overzicht en meer!
Dierenpension De Borgelinckshof: ”Ik kan niks bedenken wat ik mis in het systeem, ik heb KennelCare zelf juist ook aanbevolen aan andere dierenpensions”
6 handige Corona functies van KennelCare die je niet mag missen!
Dierenpension Olieke: ”Wij hadden het vrij snel onder de knie! Het is een kwestie van het durven doen”
KennelCare updates maart 2021 met: nieuwe vormgeving, lancering weekkalender, lancering grootboek en meer!
Is jouw bedrijf ‘mobiel vriendelijk’?
Dit waren de populairste hondennamen van 2020!
KennelCare updates februari 2021 met: Klant rechten, dier eigenschappen, In-en-uitchecken ongedaan maken, verplaatsen privélessen en meer!
Dagelijks nieuwe aanmeldingen voor de puppycursus? Zo houd je de planning overzichtelijk!
Januari 2021 update met: Lancering Dierenoppas product, eenvoudig lesdagen verschuiven, e-mails met bijlagen versturen, BTW grondslag en meer!
10 redenen om juist nu over te stappen naar een online plannings- en boekingssysteem voor dierprofessionals
December 2020 update met: Annuleringsverzekering, periodieke dagopvang (week-/maandfactuur), iCal agenda’s en handige marketing tools
November 2020 update met: Voorkom piekdrukte met ‘Voorkeurstijd’, sneller je klant selecteren bij boeken, prijs per kamer, exporteren naar boekhoudprogramma’s en een flink verbeterd hondenschool product
Oktober 2020 update met: Vernieuwde Mijn KennelCare omgeving, nieuwe abonnementen en automatische incasso
September 2020 update met: Lancering Uitlaatservice product
Augustus 2020 update met: Vernieuwde strippenkaart en snel boeking toevoegen
Juli 2020 update met: Creditfacturen, Wallet en Vergrendelen
Juni 2020 update met: Online trimsalon afspraken boeken, nieuwe boekingen overzichten, nieuwe beheerders mogelijkheden en meer.
Mei 2020 update met: Lancering Trimsalon product
April 2020 update met: Klant wijzigingen aan hun boeking laten indienen, schade functies, nieuwe inlogomgeving, snel wisselen van account én een verbeterde bezettingskalender
5 tips rondom het Corona-virus voor professionals in de dierenbranche
Onze website is vernieuwd! Zo vind jij als dierprofessional alles nog sneller
Maart 2020 update met: Boekingen terugdraaien, mededelingen tonen in het Mijn account, nieuwe filters in planning tools, én nieuwe rapporten
Februari 2020 update met: Vernieuwde boekingspagina, verbeterde planningstools en sneller boeken
Januari 2020 update met: Nieuw verblijven-overzicht, betalingsoverzicht, tweestapsverificatie, rekeningen en meer…
December update met: Contracten, Productverkoop, Klant reserveringsherinnering en meer…
Grote november update met: verzamelfacturen, vernieuwde manier van in- en uitchecken en meer…
5 redenen om vandaag nog over te stappen!
Bekijk de updates in 2019 tot zover (KennelCare versie 3.39)
Wat kunt u van KennelCare verwachten in 2019?
Tal van nieuwe functies doorgevoerd in KennelCare 3.21
KennelCare softwareleverancier bij Dibevo
Enthousiast en trots kijken wij terug op onze deelname aan de Dibevo University beurs
Ook 2e editie KennelCare – Next Level Event met succes geslaagd
Bezoek onze KennelCare stand op de Dibevo University!
Succesvolle eerste editie van het KennelCare – Next Level Event
KennelCare breidt online reserveringssysteem uit – v3.5
Aankondiging lancering KennelCare v3.0
Voorbereidingen marketing campagne in volle gang
KennelCare – 2.1
KennelCare – 2.0 Release
KennelCare – 2.0 Beta 1
KennelCare – 1.0
Blijf op de hoogte van onze producten, handige updates, tips en trends

Meld je nu aan en ontvang per mail informatie over het KennelCare systeem. Daarnaast krijg je handige tips voor jou als dierenprofessional die je kunt toepassen in jouw bedrijf.

Ga zelf aan de slag en start gratis met KennelCare

Probeer KennelCare gratis 14 dagen op proef uit, ervaar het gemak en maak kennis met alle mogelijkheden van ons boekingssysteem.

KennelCare account aanmaken - 14 dagen gratis uitproberen

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid