Januari 2020 update met: Nieuw verblijven-overzicht, betalingsoverzicht, tweestapsverificatie, reken.

En de eerste maand van 2020 zit er al weer bijna op. Of we goede voornemens hadden voor 2020? Zeker! En de eerste lijst van deze wensen zijn zelfs al doorgevoerd in KennelCare. Een goed begin van het jaar dus en daar profiteren al onze klanten van. Zo hebben we in januari een compleet nieuw betalingsoverzicht gelanceerd, net als een nieuw verblijven-overzicht. Ook kun je vanaf nu tweestapsverificatie instellen, ondersteunen we rekeningen naast facturen, én nog veel meer. En het mooiste: alle updates zijn gratis beschikbaar voor al onze klanten. Benieuwd? Lees snel hieronder verder voor alle details.
 

Inzicht in de bezetting van alle verblijven per dag  (dierenpension module)

Met ons vernieuwde verblijven-overzicht ziet u van al uw verblijven in één oogopslag de bezetting per dag. Handig om bijvoorbeeld snel inzicht te krijgen in welke verblijf overmorgen nog ruimte heeft of als een klant u belt met de vraag of er nog ruimte is voor hun dier, zodat u uw (potentiele) klant nog sneller kunt beantwoorden dat er wel / geen ruimte meer is in uw pension. U kunt de bezetting van vandaag zien, maar ook in de toekomst o.b.v. de aankomende boekingen. Daarnaast kunt u ook in het verleden kijken welke dieren er in een bepaald verblijf hebben gezeten. Als u op een verblijf klikt ziet u direct een lijst met dieren die verblijven of ingepland staan voor dit verblijf. Bekijk het nieuwe verblijven-overzicht vanuit het menu ‘Dierenpension > Verblijven’.

 

Tweestapsverificatie

Vanaf nu is het mogelijk om tweestapsverificatie toe te voegen. Verbeter de beveiliging van uw account in KennelCare door tweestapsverificatie te activeren. Hiermee kan er alleen nog worden ingelogd in de KennelCare omgeving d.m.v. een extra code in te voeren welke bijv. op uw mobiele apparaat wordt getoond. Hoe werkt het? Na het activeren van tweestapsverificatie op uw account, moet u elke keer als u inlogt in KennelCare uw telefoon of tablet bij de hand hebben waarop een code verschijnt. Met deze tweede stap van verificatie zorgt u ervoor dat niemand zonder uw telefoon/tablet toegang heeft tot account. Dit kan voor elk account apart dus elke medewerker worden ingesteld. Tweestapsverificatie is daarnaast ook te gebruiken vanuit het Mijn Account door uw eigen klanten. U kunt deze functionaliteit eenvoudig activeren nadat u in KennelCare bent ingelogd, door rechtsboven op het ‘poppetje’ te klikken en te kiezen voor ‘Wijzig account’.

Inzicht in uw betalingen

We hebben de pagina betalingsoverzicht op de schop genomen en uitgebreid met o.a. nieuwe filters en zoekfunctionaliteiten. U krijgt nu een compleet overzicht van alle betalingen te zien over de gewenste periode. Daarnaast vindt u nu per betaalmethode de omzet en totalen terug (de pagina omzet is hiermee komen te vervallen). U kunt eenvoudig zoeken op betalingen, de gewenste betalingen exporteren naar bijv. Excel of PDF-formaat of afdrukken. Het nieuwe betalingsoverzicht bekijken? Ga hiervoor in het menu naar 'Administratie > Betalingsoverzicht'.


 

Voeg nu ook Rekeningen toe

Vanaf nu hebben we (speciaal voor o.a. onze klanten uit België) naast Facturen ook ondersteuning voor Rekeningen toegevoegd. Deze instelling is eenvoudig aan te zetten via ‘Instellingen > Facturen > Ik gebruik ook rekeningen naast facturen’. Nadat u deze instelling heeft geactiveerd komt zowel in de KennelCare omgeving als in het Mijn account (bij uw klanten) Rekeningen te staan in plaats van voorheen de tekst Facturen. Alleen indien een klant (of u voor de klant) het nieuwe veld btw-nummer bij de klantgegevens invult wordt dit weer Facturen (voor de zakelijke klanten).


 

Betalingscondities/-voorwaarden standaard toevoegen aan uw factuur/rekening

Al geruime tijd kunt in KennelCare extra tekst toevoegen aan uw factuur, echter moet dit wel steeds opnieuw bij elke factuur. Het is nu ook mogelijk een standaard tekst toe te voegen aan al uw facturen, ideaal voor bijvoorbeeld uw betalingscondities en/of voorwaarden. U kunt dit activeren bij ‘Instellingen > Facturen > Extra tekst onderaan elke factuur’.


 

Andere recente updates in KennelCare

Wekelijks worden er kleine en grotere updates in KennelCare doorgevoerd, zowel onder de motorkap als uitbreidingen, feedback of wensen waar u wellicht zelfs zelf om gevraagd heeft. Hieronder treft u een kort overzicht van de belangrijkste toevoegingen en wijzigingen van de afgelopen weken.
  • Medewerkers kunnen vanaf nu alle beheerdersrechten krijgen. Ga hiervoor naar 'Instellingen > Medewerkers'.
  • Geüploade foto's vanaf mobiele apparaten worden nu automatisch gedraaid en juist opgeslagen.
  • Er is een omzet vergelijken per maand/jaar grafiek toegevoegd aan het administratie dashboard. Zie ‘Administratie > Algemeen’ (onderaan).
  • Nieuw kortingstarief voor dagopvang toegevoegd, waarmee korting kan worden toegevoegd in het geval van meerdere dieren.
  • Facturen zijn nu onzichtbaar te maken in het Mijn account via de instelling ‘Instellingen > Facturen > Facturen uitschakelen in Mijn Account’
 

Binnenkort: Geheel vernieuwde boekingspagina

In het 4e kwartaal van 2019 hebben wij in een grote update de mogelijkheid ontwikkeld voor verzamelboekingen en -facturen. Hiermee is het mogelijk om meerdere boekingen op één verzamelboeking en dus één verzamelfactuur te plaatsen. Handig zodat uw klant bijvoorbeeld niet steeds verschillende facturen moeten betalen.  Het team van KennelCare heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe uitbreiding hierop: een geheel vernieuwde boekingspagina. Met alle updates van de afgelopen maanden was het tijd dat we de boekings- en reserveringspagina’s nog verder gingen vereenvoudigen voor uw en uw medewerkers. Binnenkort volgt hier meer informatie over!