fbpx

Geplaatst door

Sanne

op:

4 maart 2022

De 7 beste manieren om je bedrijf in de dierenbranche te promoten

Als dierprofessional ligt je prioriteit waarschijnlijk niet bij de marketing van je bedrijf. Je focust je vooral op het werken met de dieren en dat alles binnen je bedrijf soepel verloopt. Toch is het ook belangrijk om je bedrijf onder de aandacht te blijven brengen bij je doelgroep, want er is veel concurrentie binnen de dierenbranche. Al heb je momenteel genoeg klanten, weet je nooit hoe dat in de toekomst gaat zijn. Daarom hebben wij een lijstje met 7 tips voor je samengesteld waarmee je je bedrijf kunt promoten.

1. Social Media

Dagelijks zitten er miljoenen mensen op sociale media kanalen en ook jouw doelgroep zal hier gebruik van maken. Begin daarom een bedrijfspagina op de kanalen waar jouw doelgroep zich waarschijnlijk bevindt. Zorg er dan voor dat je regelmatig interessante content post. Je kunt hierbij denken aan leuke foto’s of video’s van je puppy cursus, spelende honden in je dierenpension of een voor- en na foto van een hond die je hebt getrimd. Tegenwoordig is videomarketing een hele belangrijke tool. Met video’s op sociale media bereik je een veel groter publiek. Je hebt ook veel meer impact bij je volgers, omdat mensen jou of andere medewerkers horen en zien, waardoor ze veel sneller een band met je voelen. Daarnaast is het ook belangrijk om gesprekken aan te gaan met je volgers, dus wanneer zij een reactie plaatsen, geef dan een leuke reactie terug. Op die manier voelen je volgers al snel een connectie.

2. Promotie banners

Om je naamsbekendheid te vergroten kun je gebruik maken van een promotie banner. Deze kun je tegen betaling plaatsen op verschillende websites waarvan je denkt dat je doelgroep zich daar bevindt. Vaak kan er geklikt worden op de banner, waardoor mensen op je website terecht komen. 

Ook kan een promotie banner gebruikt worden voor je huidige klanten, om een bepaalde boodschap door te geven die voor al je klanten belangrijk is. Met KennelCare kun je op een eenvoudige manier een promotie banner maken die verschijnt in de accounts van al je klanten. Ben je bijv. een bepaalde periode gesloten? Dan kun je dat op deze manier heel makkelijk doorgeven aan je klanten. 

3. Blogs voor op je website

Naast het plaatsen van content op sociale media kanalen, is het ook slim om te beginnen met bloggen. Dit zorgt namelijk voor meer zichtbaarheid in Google, waardoor je hoger komt te staan in de zoekresultaten. Naast dat het belangrijk is dat de blogs zoekmachine geoptimaliseerd zijn, moeten ze natuurlijk ook aantrekkelijk zijn voor je doelgroep om te lezen. Schrijf unieke content over jouw vakgebied. Heb je een hondenschool? Denk dan bijv. aan blogs over bepaalde trainingen die je geeft, of hoe je bepaald gedrag bij een hond kunt afleren. Ook kun je blogs schrijven over actuele onderwerpen die zich afspelen binnen jouw branche.

4. Nieuwsbrieven

Het versturen van nieuwsbrieven naar je klanten en potentiële klanten is ook een goede manier om je bedrijf te promoten. Je kunt je bestaande klanten hiermee informeren over wat er speelt in je bedrijf of andere belangrijke onderwerpen. Zo creëer je binding met je klanten. Ook is een nieuwsbrief een goede manier om potentiële klanten te informeren over je bedrijf en over te halen om klant te worden. Met KennelCare kun je eenvoudig nieuwsbrieven versturen naar je klanten. Je kunt de nieuwsbrieven naar wens opmaken, zodat ze aansluiten bij de huisstijl van je bedrijf. Ook kun je ervoor kiezen om de nieuwsbrief naar al je klanten te sturen, of een selectie van je klanten.

5. Adverteren in tijdschriften, vakbladen en kranten

Wanneer je een bedrijf in de dierenbranche hebt, komen je klanten vaak uit de buurt. Daarom is het slim om ook offline te adverteren. Wanneer je wekelijks of maandelijks in kranten adverteert, zorg je voor naamsbekendheid in jouw regio en dit kan zeker nieuwe klanten opleveren. Ook zijn de kosten hiervoor relatief laag. Wanneer je ervoor kiest om wat meer geld uit te geven aan offline adverteren, kom je al snel uit bij vakbladen en tijdschriften. Wanneer je hierin adverteert, zorgt het vaak vooral voor naamsbekendheid, maar niet direct voor nieuwe klanten. 

6. Leg promotiemateriaal in winkels

Aangezien je klanten vooral uit de regio komen, is het slim om bij lokale winkels langs te gaan en te vragen of je daar promotiemateriaal mag achterlaten. Denk hierbij aan flyers die je op slimme plekken in de winkel kunt leggen, zodat mensen je bedrijfsnaam ook offline vaker voorbij zien komen.

7. Verras je klanten met een actie

Is het een periode wat rustiger met klanten? Of vind je het gewoon leuk om wat extra’s te geven? Dan kun je ervoor kiezen om een actie aan te bieden. Denk hierbij aan een korting op een volgende boeking of een leuk extraatje dat je aan klanten kunt meegeven. 

Met KennelCare kun je gemakkelijk kortingscodes toevoegen aan een nieuwe of bestaande boeking. Je kunt hier zelf een leuke naam aan geven, instellen hoe vaak de kortingscode gebruikt kan worden in totaal en per klant en of je de korting als percentage of bedrag wilt aanbieden. 

Wil je meer interessante blogs lezen? Klik dan hier!


Benieuwd naar wat onze krachtige plannings- en administratie tool voor jouw organisatie kan betekenen? Plan een gratis rondleiding in waarin we jou de belangrijkste functionaliteiten in KennelCare laten zien. We kijken tijdens de rondleiding naar jouw wensen en specifieke behoeften, zodat je goed kunt bepalen of KennelCare ook geschikt is voor jouw organisatie. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om ons systeem op je eigen gemak gratis uit te proberen voor 14 dagen.

Vragen?

Wij denken graag mee in oplossingen en helpen jou om de overstap zo gestroomlijnd, eenvoudig, snel en gemakkelijk te laten verlopen. Ons team staat voor je klaar op (+31) (0)24 – 377 37 31 of stuur een e-mail naar info@kennelcare.nl.

Lees meer van KennelCare
Van uitdaging naar oplossing: Het succesverhaal van Op Famke’s Pleats en KennelCare
Hoe KennelCare kan bijdragen aan de groei van jouw dierenbedrijf
3 tips om de bezetting in jouw dierenpension te maximaliseren
4 tips om jouw dierenbedrijf hoger in de Google zoekresultaten te krijgen
Hondenpension Sennyards: “Niet alles meer met de hand te hoeven doen, dat was voor ons de doorslag om te starten met KennelCare.”
4 tips om de marketing voor jouw dierenbedrijf persoonlijk te maken
KennelCare blikt terug op een waardevol & succesvol 2022
5 voordelen van e-mail marketing voor jouw trimsalon
Zo zorg je voor een persoonlijke benadering van je trimsalon klanten
Hondenschool Lingewaard: “Het ideale van KennelCare is dat je alle gegevens door je klanten in kunt laten vullen.”
Tips om de decembermaand speciaal te maken voor jouw trimsalon klanten
Het Next Level Event 2022 was een groot succes!
4 redenen waarom een systeem ervoor zorgt dat jij volgend jaar geen zomerstress meer hebt
KennelCare is verhuisd naar nieuwe razendsnelle servers
KennelCare nu nog simpeler én gebruiksvriendelijker
Dierenpension Excellent: “Ik kan overal mijn afspraken inzien en dat vind ik echt een enorme pré.”
De beste planningstool kiezen voor je dierenbedrijf? Wij helpen je!
5 tips om kosten te besparen voor jouw dierenbedrijf
4 tips om van jouw trimsalon een succes te maken
Hondencentrum Dox: “Het systeem neemt je echt werk uit handen en zorgt voor meer tempo in je werkzaamheden.”
Voordelen van een boekingssysteem voor jouw dierenbedrijf
Hier letten potentiële klanten op wanneer ze op zoek zijn naar een puppycursus
4 effectieve online marketing tips voor jouw dierenbedrijf
Nieuwe prijzen voor KennelCare
5 tips om van jouw dierenpension een succes te maken
Heb je een eigen trimsalon? Probeer dan deze 5 valkuilen te voorkomen
Hondenhotel Vlieland: “De klant kan eigenlijk al zijn gegevens zelf invullen en jij hebt daar dus geen werk meer aan.”
5 tips waarmee je no-shows voorkomt in je trimsalon
Met deze 4 tips maak je van een nieuwe klant een vaste klant
Dierenpension de Bommel: “Waar wij heel blij mee zijn is dat het systeem aangepast wordt als we vragen om nieuwe opties.”
5 redenen om cadeaubonnen in te zetten voor jouw trimsalon
Hier letten jouw potentiële klanten op voordat ze kiezen voor een dierenpension
Voordelen van online boeken voor jouw trimsalon
Hondenschool Renga: “KennelCare denkt mee en draagt oplossingen en functies aan die mij weer makkelijker met het systeem laten werken.”
4 besparingstips voor jouw trimsalon
De voordelen van een krachtige reviewpagina voor jouw dierenbedrijf
Deze 5 tips maken de Instagram pagina van jouw dierenpension succesvol
Omzet verhogen? Dit zijn de 6 beste producten om te verkopen
Zo stimuleer je mond-tot-mond reclame voor je hondenschool
2 tips om nog efficiënter te kunnen werken met de vernieuwde KennelCare versie
Dierenpension ‘t Laarbroek: “De grootste voordelen voor ons zijn dat je niet zelf hoeft te tellen hoeveel honden er zijn en continu kunt zien wat je bezetting is.”
De tips van deze week voor optimaal gebruik van de vernieuwde KennelCare versie
7 essentiële onderdelen voor de website van jouw dierenpension
Het is een feit: De compleet vernieuwde versie van KennelCare is gelanceerd!
7 tips om nieuwe klanten te werven voor je trimsalon
The Dog Company: “Automatisering van het inschrijfproces en versturen van e-mails zijn grote voordelen voor ons, het bespaart ons enorm veel tijd.”
Zo digitaliseer je contracten voor je dierenasiel
Zo mis je nooit meer verjaardagen van je dieren
5 tips om klanten een warm welkom te geven in je pension
10 jaar KennelCare: Hoe het allemaal begon
KennelCare updates februari 2022 met het oplichten van klant- en dieropmerkingen, mogelijkheid van wallet betalingen bij het inchecken en meer!
De 7 beste manieren om je bedrijf in de dierenbranche te promoten
Tip voor alle producten: Documenten uploaden
Tip voor alle producten: Kortingscodes toevoegen
KennelCare updates januari 2022 met een vernieuwde Snelstart koppeling, dagopvang dagen annuleren vanuit ‘Mijn account’ en nog veel meer!
Met deze 5 tips hoeft je hond zich nooit meer eenzaam te voelen
Tip voor alle producten: Formulier velden
Wat kun je verwachten van KennelCare in 2022?
Tip voor alle producten: Het toevoegen van taken
KennelCare updates december 2021 met alleen de eerste boeking als concept, een extra optie voor het kortingstarief, een grote verrassing… en meer!
KennelCare blikt terug op 2021
Tip voor hondenscholen: De weekkalender
Dierenpension De Driehoek: “Ik ben echt tevreden over KennelCare. Wij hebben heel veel voordelen gekregen met dit systeem en het is makkelijk in gebruik.”
Tip voor trimsalons: De overzichtelijke agenda en het toevoegen van herhaalde afspraken
KennelCare updates november 2021 met een RSS feed waarmee dierenasielen dieren kunnen tonen op de website, herhaalde afspraken voor trimsalons en meer!
Klantcontact verbeteren? Zo doe je dat!
Tip voor dierenpensions: De planningskalender
Hondencentrum Bijndelsveld: “Mijn vaste klanten kunnen zelf een reservering plaatsen, ik merk dat ze dat heel erg fijn vinden.”
KennelCare updates oktober 2021 met een overzicht van integratie tools, het koppelen van documenten aan klanten of dieren en meer!
Hondenschool Jottem: ”Vroeger had ik een planbord, nu heb ik KennelCare. Dat werkt veel overzichtelijker voor mij”
Succesvolle dagen en enthousiaste reacties op de Dibevo Vakbeurs 2021
KennelCare updates september 2021 met herhaalde taken toevoegen aan je agenda, kennelkaarten voor dierenasielen en meer!
5 redenen waarom een digitale agenda je werk als dierprofessional makkelijker maakt
Puppy’s kunnen al vlak na hun geboorte communiceren met mensen
Kom kennis maken met KennelCare op de Dibevo vakbeurs!
5 tips om meer online verkeer naar je website te genereren
Dit waren de populairste kattenrassen van 2020!
KennelCare updates augustus 2021 met eenvoudig nieuwsbrieven versturen, kennelkaarten stijlen naar wens en meer!
Dierenpensions volgeboekt, de zomervakantie zorgt voor extreme drukte
Antibioticaresistente bacteriën ontdekt in hondenvoer
KennelCare updates juli 2021 met boekingen samenvoegen een nieuw vaccinatieoverzicht en meer!
Meer online reviews verzamelen doe je zo!
KennelCare updates juni 2021 met de lancering van Dierenasiel v1.0 en meer!
Hondenschool 101: ”Je moet het gewoon doen en het zelf ervaren. Gelukkig konden we ook goed bij KennelCare terecht voor vragen en hulp, dus uiteindelijk werd het alleen maar makkelijker”
Dit waren de populairste hondenrassen van 2020!
KennelCare updates mei 2021 met gecombineerde agenda’s en meer!
Hondenschool Goes: ”Ik ben gewoon super tevreden en dat vertel ik ook aan collega’s van andere hondenscholen!”
Dit waren de populairste kattennamen van 2020!
Hondenhotel de Tatelaarhoeve: ”Het is echt een verrijking dat ik nu gewoon de boekingen op meerdere computers bij kan houden”
KennelCare update april 2021 met: vernieuwde formulieren en velden, filters voor het boekingen overzicht en meer!
Dierenpension De Borgelinckshof: ”Ik kan niks bedenken wat ik mis in het systeem, ik heb KennelCare zelf juist ook aanbevolen aan andere dierenpensions”
6 handige Corona functies van KennelCare die je niet mag missen!
Dierenpension Olieke: ”Wij hadden het vrij snel onder de knie! Het is een kwestie van het durven doen”
KennelCare updates maart 2021 met: nieuwe vormgeving, lancering weekkalender, lancering grootboek en meer!
Is jouw bedrijf ‘mobiel vriendelijk’?
Dit waren de populairste hondennamen van 2020!
KennelCare updates februari 2021 met: Klant rechten, dier eigenschappen, In-en-uitchecken ongedaan maken, verplaatsen privélessen en meer!
Dagelijks nieuwe aanmeldingen voor de puppycursus? Zo houd je de planning overzichtelijk!
Januari 2021 update met: Lancering Dierenoppas product, eenvoudig lesdagen verschuiven, e-mails met bijlagen versturen, BTW grondslag en meer!
Ga zelf aan de slag en start gratis met KennelCare

Probeer KennelCare gratis 14 dagen op proef uit, ervaar het gemak en maak kennis met alle mogelijkheden van ons boekingssysteem.

KennelCare account aanmaken - 14 dagen gratis uitproberen

Nieuw, maar vertrouwd: Welkom aniday!

Wij zijn extra enthousiast om jou te laten weten dat we een nieuw hoofdstuk in ons avontuur zijn begonnen. Op woensdagavond 4 oktober, tijdens ons eigen ‘The Next Step’ klantevent in De Vasim in Nijmegen, hebben wij onze nieuwe naam onthuld: aniday.

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid