fbpx
Volg een gratis rondleiding door KennelCare Plan een demo
Logo KennelCare 2020

Geplaatst door

Sanne

op:

4 maart 2022

De 7 beste manieren om je bedrijf in de dierenbranche te promoten

Als dierprofessional ligt je prioriteit waarschijnlijk niet bij de marketing van je bedrijf. Je focust je vooral op het werken met de dieren en dat alles binnen je bedrijf soepel verloopt. Toch is het ook belangrijk om je bedrijf onder de aandacht te blijven brengen bij je doelgroep, want er is veel concurrentie binnen de dierenbranche. Al heb je momenteel genoeg klanten, weet je nooit hoe dat in de toekomst gaat zijn. Daarom hebben wij een lijstje met 7 tips voor je samengesteld waarmee je je bedrijf kunt promoten.

1. Social Media

Dagelijks zitten er miljoenen mensen op sociale media kanalen en ook jouw doelgroep zal hier gebruik van maken. Begin daarom een bedrijfspagina op de kanalen waar jouw doelgroep zich waarschijnlijk bevindt. Zorg er dan voor dat je regelmatig interessante content post. Je kunt hierbij denken aan leuke foto’s of video’s van je puppy cursus, spelende honden in je dierenpension of een voor- en na foto van een hond die je hebt getrimd. Tegenwoordig is videomarketing een hele belangrijke tool. Met video’s op sociale media bereik je een veel groter publiek. Je hebt ook veel meer impact bij je volgers, omdat mensen jou of andere medewerkers horen en zien, waardoor ze veel sneller een band met je voelen. Daarnaast is het ook belangrijk om gesprekken aan te gaan met je volgers, dus wanneer zij een reactie plaatsen, geef dan een leuke reactie terug. Op die manier voelen je volgers al snel een connectie.

2. Promotie banners

Om je naamsbekendheid te vergroten kun je gebruik maken van een promotie banner. Deze kun je tegen betaling plaatsen op verschillende websites waarvan je denkt dat je doelgroep zich daar bevindt. Vaak kan er geklikt worden op de banner, waardoor mensen op je website terecht komen. 

Ook kan een promotie banner gebruikt worden voor je huidige klanten, om een bepaalde boodschap door te geven die voor al je klanten belangrijk is. Met KennelCare kun je op een eenvoudige manier een promotie banner maken die verschijnt in de accounts van al je klanten. Ben je bijv. een bepaalde periode gesloten? Dan kun je dat op deze manier heel makkelijk doorgeven aan je klanten. 

3. Blogs voor op je website

Naast het plaatsen van content op sociale media kanalen, is het ook slim om te beginnen met bloggen. Dit zorgt namelijk voor meer zichtbaarheid in Google, waardoor je hoger komt te staan in de zoekresultaten. Naast dat het belangrijk is dat de blogs zoekmachine geoptimaliseerd zijn, moeten ze natuurlijk ook aantrekkelijk zijn voor je doelgroep om te lezen. Schrijf unieke content over jouw vakgebied. Heb je een hondenschool? Denk dan bijv. aan blogs over bepaalde trainingen die je geeft, of hoe je bepaald gedrag bij een hond kunt afleren. Ook kun je blogs schrijven over actuele onderwerpen die zich afspelen binnen jouw branche.

4. Nieuwsbrieven

Het versturen van nieuwsbrieven naar je klanten en potentiële klanten is ook een goede manier om je bedrijf te promoten. Je kunt je bestaande klanten hiermee informeren over wat er speelt in je bedrijf of andere belangrijke onderwerpen. Zo creëer je binding met je klanten. Ook is een nieuwsbrief een goede manier om potentiële klanten te informeren over je bedrijf en over te halen om klant te worden. Met KennelCare kun je eenvoudig nieuwsbrieven versturen naar je klanten. Je kunt de nieuwsbrieven naar wens opmaken, zodat ze aansluiten bij de huisstijl van je bedrijf. Ook kun je ervoor kiezen om de nieuwsbrief naar al je klanten te sturen, of een selectie van je klanten.

5. Adverteren in tijdschriften, vakbladen en kranten

Wanneer je een bedrijf in de dierenbranche hebt, komen je klanten vaak uit de buurt. Daarom is het slim om ook offline te adverteren. Wanneer je wekelijks of maandelijks in kranten adverteert, zorg je voor naamsbekendheid in jouw regio en dit kan zeker nieuwe klanten opleveren. Ook zijn de kosten hiervoor relatief laag. Wanneer je ervoor kiest om wat meer geld uit te geven aan offline adverteren, kom je al snel uit bij vakbladen en tijdschriften. Wanneer je hierin adverteert, zorgt het vaak vooral voor naamsbekendheid, maar niet direct voor nieuwe klanten. 

6. Leg promotiemateriaal in winkels

Aangezien je klanten vooral uit de regio komen, is het slim om bij lokale winkels langs te gaan en te vragen of je daar promotiemateriaal mag achterlaten. Denk hierbij aan flyers die je op slimme plekken in de winkel kunt leggen, zodat mensen je bedrijfsnaam ook offline vaker voorbij zien komen.

7. Verras je klanten met een actie

Is het een periode wat rustiger met klanten? Of vind je het gewoon leuk om wat extra’s te geven? Dan kun je ervoor kiezen om een actie aan te bieden. Denk hierbij aan een korting op een volgende boeking of een leuk extraatje dat je aan klanten kunt meegeven. 

Met KennelCare kun je gemakkelijk kortingscodes toevoegen aan een nieuwe of bestaande boeking. Je kunt hier zelf een leuke naam aan geven, instellen hoe vaak de kortingscode gebruikt kan worden in totaal en per klant en of je de korting als percentage of bedrag wilt aanbieden. 

Wil je meer interessante blogs lezen? Klik dan hier!


Benieuwd naar wat onze krachtige plannings- en administratie tool voor jouw organisatie kan betekenen? Plan een gratis rondleiding in waarin we jou de belangrijkste functionaliteiten in KennelCare laten zien. We kijken tijdens de rondleiding naar jouw wensen en specifieke behoeften, zodat je goed kunt bepalen of KennelCare ook geschikt is voor jouw organisatie. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om ons systeem op je eigen gemak gratis uit te proberen voor 14 dagen.

Vragen?

Wij denken graag mee in oplossingen en helpen jou om de overstap zo gestroomlijnd, eenvoudig, snel en gemakkelijk te laten verlopen. Ons team staat voor je klaar op (+31) (0)24 – 377 37 31 of stuur een e-mail naar info@kennelcare.nl.

Lees meer van KennelCare
Hondenschool Renga: “KennelCare denkt mee en draagt oplossingen en functies aan die mij weer makkelijker met het systeem laten werken.”
4 besparingstips voor jouw trimsalon
De voordelen van een krachtige reviewpagina voor jouw dierenbedrijf
Deze 5 tips maken de Instagram pagina van jouw dierenpension succesvol
Omzet verhogen? Dit zijn de 6 beste producten om te verkopen
Zo stimuleer je mond-tot-mond reclame voor je hondenschool
2 tips om nog efficiënter te kunnen werken met de vernieuwde KennelCare versie
Dierenpension ’t Laarbroek: “De grootste voordelen voor ons zijn dat je niet zelf hoeft te tellen hoeveel honden er zijn en continu kunt zien wat je bezetting is.”
De tips van deze week voor optimaal gebruik van de vernieuwde KennelCare versie
7 essentiële onderdelen voor de website van jouw dierenpension
Het is een feit: De compleet vernieuwde versie van KennelCare is gelanceerd!
7 tips om nieuwe klanten te werven voor je trimsalon
The Dog Company: “Automatisering van het inschrijfproces en versturen van e-mails zijn grote voordelen voor ons, het bespaart ons enorm veel tijd.”
Zo digitaliseer je contracten voor je dierenasiel
Zo mis je nooit meer verjaardagen van je dieren
5 tips om klanten een warm welkom te geven in je pension
10 jaar KennelCare: Hoe het allemaal begon
KennelCare updates februari 2022 met het oplichten van klant- en dieropmerkingen, mogelijkheid van wallet betalingen bij het inchecken en meer!
De 7 beste manieren om je bedrijf in de dierenbranche te promoten
Tip voor alle producten: Documenten uploaden
Tip voor alle producten: Kortingscodes toevoegen
KennelCare updates januari 2022 met een vernieuwde Snelstart koppeling, dagopvang dagen annuleren vanuit ‘Mijn account’ en nog veel meer!
Met deze 5 tips hoeft je hond zich nooit meer eenzaam te voelen
Tip voor alle producten: Formulier velden
Wat kun je verwachten van KennelCare in 2022?
Tip voor alle producten: Het toevoegen van taken
KennelCare updates december 2021 met alleen de eerste boeking als concept, een extra optie voor het kortingstarief, een grote verrassing… en meer!
KennelCare blikt terug op 2021
Tip voor hondenscholen: De weekkalender
Dierenpension De Driehoek: “Ik ben echt tevreden over KennelCare. Wij hebben heel veel voordelen gekregen met dit systeem en het is makkelijk in gebruik.”
Tip voor trimsalons: De overzichtelijke agenda en het toevoegen van herhaalde afspraken
KennelCare updates november 2021 met een RSS feed waarmee dierenasielen dieren kunnen tonen op de website, herhaalde afspraken voor trimsalons en meer!
Klantcontact verbeteren? Zo doe je dat!
Tip voor dierenpensions: De planningskalender
Hondencentrum Bijndelsveld: “Mijn vaste klanten kunnen zelf een reservering plaatsen, ik merk dat ze dat heel erg fijn vinden.”
KennelCare updates oktober 2021 met een overzicht van integratie tools, het koppelen van documenten aan klanten of dieren en meer!
Hondenschool Jottem: ”Vroeger had ik een planbord, nu heb ik KennelCare. Dat werkt veel overzichtelijker voor mij”
Succesvolle dagen en enthousiaste reacties op de Dibevo Vakbeurs 2021
KennelCare updates september 2021 met herhaalde taken toevoegen aan je agenda, kennelkaarten voor dierenasielen en meer!
5 redenen waarom een digitale agenda je werk als dierprofessional makkelijker maakt
Puppy’s kunnen al vlak na hun geboorte communiceren met mensen
Kom kennis maken met KennelCare op de Dibevo vakbeurs!
5 tips om meer online verkeer naar je website te genereren
Dit waren de populairste kattenrassen van 2020!
KennelCare updates augustus 2021 met eenvoudig nieuwsbrieven versturen, kennelkaarten stijlen naar wens en meer!
Dierenpensions volgeboekt, de zomervakantie zorgt voor extreme drukte
Antibioticaresistente bacteriën ontdekt in hondenvoer
KennelCare updates juli 2021 met boekingen samenvoegen een nieuw vaccinatieoverzicht en meer!
Meer online reviews verzamelen doe je zo!
KennelCare updates juni 2021 met de lancering van Dierenasiel v1.0 en meer!
Hondenschool 101: ”Je moet het gewoon doen en het zelf ervaren. Gelukkig konden we ook goed bij KennelCare terecht voor vragen en hulp, dus uiteindelijk werd het alleen maar makkelijker”
Dit waren de populairste hondenrassen van 2020!
KennelCare updates mei 2021 met gecombineerde agenda’s en meer!
Hondenschool Goes: ”Ik ben gewoon super tevreden en dat vertel ik ook aan collega’s van andere hondenscholen!”
Dit waren de populairste kattennamen van 2020!
Hondenhotel de Tatelaarhoeve: ”Het is echt een verrijking dat ik nu gewoon de boekingen op meerdere computers bij kan houden”
KennelCare update april 2021 met: vernieuwde formulieren en velden, filters voor het boekingen overzicht en meer!
Dierenpension De Borgelinckshof: ”Ik kan niks bedenken wat ik mis in het systeem, ik heb KennelCare zelf juist ook aanbevolen aan andere dierenpensions”
6 handige Corona functies van KennelCare die je niet mag missen!
Dierenpension Olieke: ”Wij hadden het vrij snel onder de knie! Het is een kwestie van het durven doen”
KennelCare updates maart 2021 met: nieuwe vormgeving, lancering weekkalender, lancering grootboek en meer!
Is jouw bedrijf ‘mobiel vriendelijk’?
Dit waren de populairste hondennamen van 2020!
KennelCare updates februari 2021 met: Klant rechten, dier eigenschappen, In-en-uitchecken ongedaan maken, verplaatsen privélessen en meer!
Dagelijks nieuwe aanmeldingen voor de puppycursus? Zo houd je de planning overzichtelijk!
Januari 2021 update met: Lancering Dierenoppas product, eenvoudig lesdagen verschuiven, e-mails met bijlagen versturen, BTW grondslag en meer!
10 redenen om juist nu over te stappen naar een online plannings- en boekingssysteem voor dierprofessionals
December 2020 update met: Annuleringsverzekering, periodieke dagopvang (week-/maandfactuur), iCal agenda’s en handige marketing tools
November 2020 update met: Voorkom piekdrukte met ‘Voorkeurstijd’, sneller je klant selecteren bij boeken, prijs per kamer, exporteren naar boekhoudprogramma’s en een flink verbeterd hondenschool product
Oktober 2020 update met: Vernieuwde Mijn KennelCare omgeving, nieuwe abonnementen en automatische incasso
September 2020 update met: Lancering Uitlaatservice product
Augustus 2020 update met: Vernieuwde strippenkaart en snel boeking toevoegen
Juli 2020 update met: Creditfacturen, Wallet en Vergrendelen
Juni 2020 update met: Online trimsalon afspraken boeken, nieuwe boekingen overzichten, nieuwe beheerders mogelijkheden en meer.
Mei 2020 update met: Lancering Trimsalon product
April 2020 update met: Klant wijzigingen aan hun boeking laten indienen, schade functies, nieuwe inlogomgeving, snel wisselen van account én een verbeterde bezettingskalender
5 tips rondom het Corona-virus voor professionals in de dierenbranche
Onze website is vernieuwd! Zo vind jij als dierprofessional alles nog sneller
Maart 2020 update met: Boekingen terugdraaien, mededelingen tonen in het Mijn account, nieuwe filters in planning tools, én nieuwe rapporten
Februari 2020 update met: Vernieuwde boekingspagina, verbeterde planningstools en sneller boeken
Januari 2020 update met: Nieuw verblijven-overzicht, betalingsoverzicht, tweestapsverificatie, rekeningen en meer…
December update met: Contracten, Productverkoop, Klant reserveringsherinnering en meer…
Grote november update met: verzamelfacturen, vernieuwde manier van in- en uitchecken en meer…
5 redenen om vandaag nog over te stappen!
Bekijk de updates in 2019 tot zover (KennelCare versie 3.39)
Wat kunt u van KennelCare verwachten in 2019?
Tal van nieuwe functies doorgevoerd in KennelCare 3.21
KennelCare softwareleverancier bij Dibevo
Enthousiast en trots kijken wij terug op onze deelname aan de Dibevo University beurs
Ook 2e editie KennelCare – Next Level Event met succes geslaagd
Bezoek onze KennelCare stand op de Dibevo University!
Succesvolle eerste editie van het KennelCare – Next Level Event
KennelCare breidt online reserveringssysteem uit – v3.5
Aankondiging lancering KennelCare v3.0
Voorbereidingen marketing campagne in volle gang
KennelCare – 2.1
KennelCare – 2.0 Release
KennelCare – 2.0 Beta 1
KennelCare – 1.0
Blijf op de hoogte van onze producten, handige updates, tips en trends

Meld je nu aan en ontvang per mail informatie over het KennelCare systeem. Daarnaast krijg je handige tips voor jou als dierenprofessional die je kunt toepassen in jouw bedrijf.

Ga zelf aan de slag en start gratis met KennelCare

Probeer KennelCare gratis 14 dagen op proef uit, ervaar het gemak en maak kennis met alle mogelijkheden van ons boekingssysteem.

KennelCare account aanmaken - 14 dagen gratis uitproberen

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid