Bezoek KennelCare op de Dibevo Vakbeurs! Lees meer…

Logo KennelCare 2020

Geplaatst door

Julia

op:

22 augustus 2021

Dierenpensions volgeboekt, de zomervakantie zorgt voor extreme drukte

Dierenpensions hebben door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen een zware tijd achter de rug, maar een volgeboekte zomer is nu de realiteit voor de meeste pensions. De boekingen kwamen dit jaar later binnen dan normaal, maar dat zijn er dan ook meteen meer dan normaal.

Een aantal maanden later pas volgeboekt

Doordat we veel meer thuis waren en tijdens de lockdowns niet of nauwelijks op vakantie gingen, kregen veel hondeneigenaren meer tijd voor hun huisdier. Er was daarom weinig behoefte aan het onderbrengen van een huisdier in een dierenpension, maar nu is daar des te meer behoefte aan.

De enorme toename in boekingen bij dierenpensions is niet verassend, aangezien het aantal honden in Nederland vorig jaar ook flink is gestegen. Zeker tijdens de eerste lockdown, toen iedereen onverwachts thuis moest blijven, nam de behoefte aan een gezelschapsdier enorm toe en deze trend heeft ook tij dens de tweede lockdown doorgezet. Vóór de coronacrisis waren er zo’n 1,7 miljoen honden in Nederland. Inmiddels zijn dat er 1,9 miljoen, blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Dibevo. Dat betekent een stijging van 11,8 procent.

”We merken natuurlijk wel dat de zomer veel later volgeboekt was dan normaal. Normaal zaten wij in november/december al wel vol voor de zomer. Nu zitten we ook al een heel eind vol voor de zomer, maar je merkt wel dat dit pas rond februari het geval was.” vertelde Elise Berndsen van Hondenhotel de Tatelaarhoeve tijdens een interview in mei. ”Nu werken we via KennelCare ook met aanbetalingen die meteen via iDEAL betaald worden, dat heeft ons ook door deze Corona tijd heen gesleept. Dus de maanden die we nog echt als drama ervaren, die kunnen we een beetje doorlopen door de aanbetalingen voor de zomerperiode.”

Problemen die voorkomen hadden kunnen worden

Sharon Groot van Hondenschool 101 merkt verschil aan de honden die niet gesocialiseerd zijn. Honden die ze als puppy les gegeven heeft, komen na de lockdown terug als een soort van ‘losgeslagen pubers’. De eigenaren van die honden zijn dan in deze belangrijke eerste maanden van een puppy gestopt met de lessen, die ook een-op-een aangeboden werden.

“Wat je nu heel erg ziet aan de honden is dat ze eigenlijk gewoon niet gesocialiseerd zijn. Je ziet heel veel honden uit de broodfok die eigenlijk niks gewend zijn. Zij zijn in een schuur geboren en zijn dus geen mensen of bijvoorbeeld ‘gekke’ dingen zoals een stofzuiger gewend en dat zie je op het cursusveld ook terug. Verlatingsangst komt nu ook heel erg om de hoek kijken, dus het ‘niet alleen thuis kunnen zijn’ bijvoorbeeld.” vertelde Sharon Groot.

Ook Diny Olieman van dierenpension Olieke vertelde in een interview over haar ervaringen: ”Honden raken er nu natuurlijk ook aan gewend dat baasjes altijd thuis zijn, als je dan ineens als baasje weggaat dan merkt een hond dat verschil ook heel goed. Als je boven aan het werk bent dan hoort een hond nog de stoel verschuiven en dat soort kleine geluiden, een leeg en stil huis is voor een hond een hele andere gewaarwording. Mensen staan er alleen niet bij stil dat deze veranderingen voor een hond ook duidelijk te merken zijn.”

Dierenpensions zitten altijd al vroeg volgeboekt

Zo ongeveer 25 procent van de hondenbezitters brengt zijn dier in vakantietijd onder bij familie, buren en kennissen. Ruim 33 procent neemt de hond mee op vakantie en 10 procent laat de hond logeren in een dierenpension. De rest van de hondenbezitters gaat niet op vakantie of een deel van het gezin blijft thuis tijdens de vakantie.

Elise Berndsen: ”Wat ik wel merk is dat mensen met een puppy bellen of ze de hond kunnen brengen in de zomer, maar zij weten nog niet dat we al vroeg volgeboekt zitten. Dan vraag ik me wel eens af wat er met de hond gaat gebeuren. Soms brengen ze de hond dan naar vrienden, maar als die vrienden dan op het laatst toch afzeggen en de dierenpensions zitten vol, wat gaat er dan gebeuren? De tijd zal het moeten leren.”

De foto is gemaakt door Hondencentrum Fikkie en dient alleen ter illustratie!


Wil je alle interviews lezen met gebruikers van KennelCare of op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Klik hier!

Benieuwd naar wat onze krachtige plannings- en administratie tool voor jouw organisatie kan betekenen? Plan een gratis rondleiding in waarin we jou de belangrijkste functionaliteiten in KennelCare laten zien. We kijken tijdens de rondleiding naar jouw wensen en specifieke behoeften, zodat je goed kunt bepalen of KennelCare ook geschikt is voor jouw organisatie. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om ons systeem op je eigen gemak gratis uit te proberen voor 14 dagen.

Vragen?

Wij denken graag mee in oplossingen en helpen jou om de overstap zo gestroomlijnd, eenvoudig, snel en gemakkelijk te laten verlopen. Ons team staat voor je klaar op (+31) (0)24 – 377 37 31 of stuur een e-mail naar info@kennelcare.nl.

Lees meer van KennelCare
Puppy’s kunnen al vlak na hun geboorte communiceren met mensen
Kom kennis maken met KennelCare op de Dibevo vakbeurs!
5 tips om meer online verkeer naar je website te genereren
Dit waren de populairste kattenrassen van 2020!
KennelCare updates augustus 2021 met eenvoudig nieuwsbrieven versturen, kennelkaarten stijlen naar wens en meer!
Dierenpensions volgeboekt, de zomervakantie zorgt voor extreme drukte
Antibioticaresistente bacteriën ontdekt in hondenvoer
KennelCare updates juli 2021 met boekingen samenvoegen een nieuw vaccinatieoverzicht en meer!
Meer online reviews verzamelen doe je zo!
KennelCare updates juni 2021 met de lancering van Dierenasiel v1.0 en meer!
Hondenschool 101: ”Je moet het gewoon doen en het zelf ervaren. Gelukkig konden we ook goed bij KennelCare terecht voor vragen en hulp, dus uiteindelijk werd het alleen maar makkelijker”
Dit waren de populairste hondenrassen van 2020!
KennelCare updates mei 2021 met gecombineerde agenda’s en meer!
Hondenschool Goes: ”Ik ben gewoon super tevreden en dat vertel ik ook aan collega’s van andere hondenscholen!”
Dit waren de populairste kattennamen van 2020!
Hondenhotel de Tatelaarhoeve: ”Het is echt een verrijking dat ik nu gewoon de boekingen op meerdere computers bij kan houden”
KennelCare update april 2021 met: vernieuwde formulieren en velden, filters voor het boekingen overzicht en meer!
Dierenpension De Borgelinckshof: ”Ik kan niks bedenken wat ik mis in het systeem, ik heb KennelCare zelf juist ook aanbevolen aan andere dierenpensions”
6 handige Corona functies van KennelCare die je niet mag missen!
Dierenpension Olieke: ”Wij hadden het vrij snel onder de knie! Het is een kwestie van het durven doen”
KennelCare updates maart 2021 met: nieuwe vormgeving, lancering weekkalender, lancering grootboek en meer!
Is jouw bedrijf ‘mobiel vriendelijk’?
Dit waren de populairste hondennamen van 2020!
KennelCare updates februari 2021 met: Klant rechten, dier eigenschappen, In-en-uitchecken ongedaan maken, verplaatsen privélessen en meer!
Dagelijks nieuwe aanmeldingen voor de puppycursus? Zo houd je de planning overzichtelijk!
Januari 2021 update met: Lancering Dierenoppas product, eenvoudig lesdagen verschuiven, e-mails met bijlagen versturen, BTW grondslag en meer!
10 redenen om juist nu over te stappen naar een online plannings- en boekingssysteem voor dierprofessionals
December 2020 update met: Annuleringsverzekering, periodieke dagopvang (week-/maandfactuur), iCal agenda’s en handige marketing tools
November 2020 update met: Voorkom piekdrukte met ‘Voorkeurstijd’, sneller je klant selecteren bij boeken, prijs per kamer, exporteren naar boekhoudprogramma’s en een flink verbeterd hondenschool product
Oktober 2020 update met: Vernieuwde Mijn KennelCare omgeving, nieuwe abonnementen en automatische incasso
September 2020 update met: Lancering Uitlaatservice product
Augustus 2020 update met: Vernieuwde strippenkaart en snel boeking toevoegen
Juli 2020 update met: Creditfacturen, Wallet en Vergrendelen
Juni 2020 update met: Online trimsalon afspraken boeken, nieuwe boekingen overzichten, nieuwe beheerders mogelijkheden en meer.
Mei 2020 update met: Lancering Trimsalon product
April 2020 update met: Klant wijzigingen aan hun boeking laten indienen, schade functies, nieuwe inlogomgeving, snel wisselen van account én een verbeterde bezettingskalender
5 tips rondom het Corona-virus voor professionals in de dierenbranche
Onze website is vernieuwd! Zo vind jij als dierprofessional alles nog sneller
Maart 2020 update met: Boekingen terugdraaien, mededelingen tonen in het Mijn account, nieuwe filters in planning tools, én nieuwe rapporten
Februari 2020 update met: Vernieuwde boekingspagina, verbeterde planningstools en sneller boeken
Januari 2020 update met: Nieuw verblijven-overzicht, betalingsoverzicht, tweestapsverificatie, rekeningen en meer…
December update met: Contracten, Productverkoop, Klant reserveringsherinnering en meer…
Grote november update met: verzamelfacturen, vernieuwde manier van in- en uitchecken en meer…
5 redenen om vandaag nog over te stappen!
Bekijk de updates in 2019 tot zover (KennelCare versie 3.39)
Wat kunt u van KennelCare verwachten in 2019?
Tal van nieuwe functies doorgevoerd in KennelCare 3.21
KennelCare softwareleverancier bij Dibevo
Enthousiast en trots kijken wij terug op onze deelname aan de Dibevo University beurs
Ook 2e editie KennelCare – Next Level Event met succes geslaagd
Bezoek onze KennelCare stand op de Dibevo University!
Succesvolle eerste editie van het KennelCare – Next Level Event
KennelCare breidt online reserveringssysteem uit – v3.5
Aankondiging lancering KennelCare v3.0
Voorbereidingen marketing campagne in volle gang
KennelCare – 2.1
KennelCare – 2.0 Release
KennelCare – 2.0 Beta 1
KennelCare – 1.0
Blijf op de hoogte van onze producten, handige updates, tips en trends

Meld je nu aan en ontvang per mail informatie over het KennelCare systeem. Daarnaast krijg je handige tips voor jou als dierenprofessional die je kunt toepassen in jouw bedrijf.

[sibwp_form id=1]
Ga zelf aan de slag en start gratis met KennelCare

Probeer KennelCare gratis 14 dagen op proef uit, ervaar het gemak en maak kennis met alle mogelijkheden van ons boekingssysteem.

KennelCare account aanmaken - 14 dagen gratis uitproberen

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid