Bezoek KennelCare op de Dibevo Vakbeurs! Lees meer…

Logo KennelCare 2020

Geplaatst door

Julia

op:

1 juli 2021

KennelCare updates juni 2021 met de lancering van Dierenasiel v1.0 en meer!

Zoals jullie weten blijven wij met ons team onze producten dagelijks verbeteren en komen wij maandelijks met een KennelCare updates overzicht. Naast de nodige updates en het bug fixes in het gehele systeem, zijn wij grotendeels bezig geweest met de lancering van ons nieuwste product: Dierenasiel. De eerste versie van het Dierenasiel product is ruim een maand volop getest door verschillende dierenasiels en is nu beschikbaar voor iedereen! Lees snel verder voor de lancering van het Dierenasiel product en de andere updates in het systeem.

Lancering dierenasiel product (Algemeen)

Maak nu ook jouw dierenasiel overzichtelijk met KennelCare! Uitgebreide dierdossiers (met o.a. ras, leeftijd, foto’s, gedrag, chipnummer en vaccinaties), de (verblijf)status van het dier (adoptie, bij pleeggezin, in afwachting van operatie), dier intake/plaatsen (met o.a. reden van afgifte, brengdatum, vind locatie en herkomst), geavanceerde rapportages (o.a. gemeenterapporten, asielrapporten en geboorterapporten).

Dit is slechts een greep van de functionaliteiten in ons nieuwste product: Dierenasiel! Voor meer informatie over de lancering van Dierenasiel v1.0, klik hier. Wil je extra informatie over dit product of kijken wat de mogelijkheden en voordelen zijn voor jouw asiel? Klik dan hier om een online demo in te plannen.

Lancering dierenasiel product (Algemeen)

Lancering uurtarief (Trimsalon)

Naast het toevoegen van een tarief per dienst, kan er nu ook een tarief per uur worden toegevoegd. Bij het toevoegen van een boeking kan het aantal minuten worden ingegeven en wordt het uurtarief automatisch berekend aan de hand van het ingestelde uurtarief. Daarnaast kun je nu ook tijdens het boeken zelf een aangepast uurtarief invullen, bijvoorbeeld een speciale prijs voor een klant.

Lancering hondenschool strippenkaart (Hondenschool product)

Maak eenvoudig een strippenkaart boeking aan en voeg in een handomdraai de gewenste data toe voor de klant. Laat klanten online strippenkaart boekingen maken waarbij ze zelf de gewenste dagen kunnen selecteren. Zolang de strippenkaart nog niet volledig gebruikt is, kan er op elk gewenst moment nog nieuwe data aan toegevoegd worden. Ook kunnen data worden geannuleerd of verwijderd van de strippenkaart boeking. Wil je dit uitproberen? Ga dan naar ‘Instellingen’ > ‘Strippenkaarten’ en klik dan op ‘Strippenkaart toevoegen. Als de term strippenkaart niet gebruikt wordt, maar bijvoorbeeld wel ‘Rittenkaart’, dan kun je dit zelf ook aanpassen via ‘Instellingen’ > ‘Strippenkaarten’.

Lancering hondenschool strippenkaart (Hondenschool product)

Let op: wil je de strippenkaart functionaliteit ook in het ‘Mijn account’ activeren? Zet de strippenkaart module dan aan voor ‘Mijn account’ via ‘Instellingen’> ‘Modules’ en vink dan bij ‘Strippenkaart(en) Hondenschool’ het blokje ‘Mijn account’ aan. Daarnaast kan worden ingesteld dat strippenkaart boekingen als concept binnenkomen.

Vooraf vaste lesnummers definiëren bij inlooplessen (Hondenschool product)

Stel zelf in welke lesnummers de lessen krijgen en bepaal het aantal dagen dat tussen elke les moeten zitten (bijv. 7 dagen). Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat elke maandag les 1 is, elke donderdag les 2 en elke zaterdag les 3. Klanten kunnen dan in dit voorbeeld 7 dagen na les 1 op donderdag les 2 volgen en 7 dagen later op zaterdag les 3 volgen. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Trainingen instellingen’ > Lesnummers vooraf kunnen definiëren’ om deze functies direct te activeren.

Training alleen te boeken bij bezit van het juiste certificaat (Hondenschool product)

Stel in dat klanten eerst een bepaald cursus certificaat hebben moeten behaald om de vervolgcursus te kunnen boeken. Bij het toevoegen/wijzigen van een klas kun je nu aangegeven dat certificaat x verplicht is voor deelname aan deze cursus.

Bij strippenkaarten klassen toestaan/blokkeren (Hondenschool product)

Stel nu zelf in of je alle klassen beschikbaar wilt maken bij een strippenkaart of juist bepaalde klassen wel toestaan of blokkeren. De klant krijgt dan bij het boeken van een strippenkaart boeking alleen de beschikbare klassen te zien.

Andere recente updates in KennelCare

Algemene KennelCare updates:
 • De zoekfunctie (QuickSearch) in KennelCare heeft een grote update gehad qua performance en snelheid waardoor bij een groot dier- en klantenbestand het zoeken nu weer prettiger en sneller werkt.
 • Exporteren naar boekhoudprogramma ‘Exact’ uitgebreid met de (reeds in KennelCare gekoppelde) grootboeknummers.
 • Exporteren naar boekhoudprogramma ‘Exact’ uitgebreid met exporteren van verkoopboekingen (naast de al bestaande exporteer mogelijkheid van verkoopfacturen).
 • Oplossen bug e-mailadres in ‘Mijn account’.
 • Oplossen bug waardoor het wijzigen van de achtergrond kleur van het ‘Mijn Account’ gedeelte weer direct zichtbaar is.
 • Je kunt nu zelf incasso’s vrijgeven en opnieuw aanvragen bij een onjuiste, afgewezen of geblokkeerde incasso. Ga naar het klanten incasso overzicht en/of ‘Bekijk klant’ om deze functionaliteit te gebruiken.
 • Verbeteringen doorgevoerd bij ‘exporteer naar boekhoudsoftware’.
 • Klantenoverzicht en dierenoverzicht pagina’s tonen nu standaard alle klanten en dieren. We hebben daarbij de pagina’s ook sterk verbeterd qua snelheid / performance.
 • Medewerkers kunnen nu automatisch inactief gemaakt worden per een ingestelde (eind)datum. Ga hiervoor naar ‘Instellingen’ > ‘Gebruikers’.
Hondenschool product updates:
 • Lesnummers tellen nu door na het verplaatsen van een les & lesnummers zijn nu handmatig aanpasbaar bij ‘Bekijk boeking’.
 • Bij het verplaatsen van lessen maakt het systeem nu geen losse boekingen meer + de lesnummers staan nu in één boeking waardoor ook de telling van het aantal lessen weer correct is.
 • Je kunt nu ook lesnummers automatisch laten herberekenen of handmatig aanpassen naar de lesnummers die je zelf wilt.
 • Verbeterde controle en foutmelding weergave bij het uploaden van een bestand in het ‘Mijn account’.
 • Diverse kleine bugs opgelost en verbeteringen doorgevoerd zoals de kleuren bij medewerkers, rechten strippenkaart en verplaatsen strippenkaarten.
 • Oplossen bugje waardoor de telling van lesdagen weer correct getoond wordt.
 • Extra meldingen toegevoegd indien een training geannuleerd is, er een wachtlijst is of de training nog niet bevestigd/goedgekeurd is voor klanten in het ‘Mijn account’.
 • Oplossen bug waardoor boeken soms niet mogelijk was als een andere les al was geannuleerd + De link naar een privéles in de agenda is nu weer correct.
 • Wachtlijst melding nu ook zichtbaar in het ‘Mijn account’ gedeelte.
 • Trainingsnaam wordt nu ook weergegeven bij de lesbezetting + Als een klant aangemeld staat op de wachtlijst hoeft deze nu (nog) geen betaling te voldoen.
 • Lesnummers worden nu ook getoond in de weekkalender.
 • Bij het boeken van een privétraining in het ‘Mijn account’ worden nu alleen dagen getoond in de kalender welke beschikbaar zijn.
Dierenpension product updates:
 • Fout opgelost waardoor concept boekingen niet meer standaard worden meegerekend in de bezettingskalender. Indien gewenst kan hier wel op gefilterd worden.
 • Castratiegegevens worden nu getoond in de planningskalender popup’s.
 • Automatische e-mail herinnering wordt nu ook verstuurd bij recent gemaakt boekingen die korter dan 5 dagen geleden zijn geboekt.
Uitlaatservice product updates:
 • Wandelingen kunnen nu ook in het verleden worden gekoppeld aan een bus of route.
 • Bij het beheren van wandelingen kunnen nu ook oudere wandelingen/data worden aangepast, toegevoegd of verwijderd.

Klik hier voor het laatste nieuws en alle updates per maand!

Lees meer van KennelCare
Puppy’s kunnen al vlak na hun geboorte communiceren met mensen
Kom kennis maken met KennelCare op de Dibevo vakbeurs!
5 tips om meer online verkeer naar je website te genereren
Dit waren de populairste kattenrassen van 2020!
KennelCare updates augustus 2021 met eenvoudig nieuwsbrieven versturen, kennelkaarten stijlen naar wens en meer!
Dierenpensions volgeboekt, de zomervakantie zorgt voor extreme drukte
Antibioticaresistente bacteriën ontdekt in hondenvoer
KennelCare updates juli 2021 met boekingen samenvoegen een nieuw vaccinatieoverzicht en meer!
Meer online reviews verzamelen doe je zo!
KennelCare updates juni 2021 met de lancering van Dierenasiel v1.0 en meer!
Hondenschool 101: ”Je moet het gewoon doen en het zelf ervaren. Gelukkig konden we ook goed bij KennelCare terecht voor vragen en hulp, dus uiteindelijk werd het alleen maar makkelijker”
Dit waren de populairste hondenrassen van 2020!
KennelCare updates mei 2021 met gecombineerde agenda’s en meer!
Hondenschool Goes: ”Ik ben gewoon super tevreden en dat vertel ik ook aan collega’s van andere hondenscholen!”
Dit waren de populairste kattennamen van 2020!
Hondenhotel de Tatelaarhoeve: ”Het is echt een verrijking dat ik nu gewoon de boekingen op meerdere computers bij kan houden”
KennelCare update april 2021 met: vernieuwde formulieren en velden, filters voor het boekingen overzicht en meer!
Dierenpension De Borgelinckshof: ”Ik kan niks bedenken wat ik mis in het systeem, ik heb KennelCare zelf juist ook aanbevolen aan andere dierenpensions”
6 handige Corona functies van KennelCare die je niet mag missen!
Dierenpension Olieke: ”Wij hadden het vrij snel onder de knie! Het is een kwestie van het durven doen”
KennelCare updates maart 2021 met: nieuwe vormgeving, lancering weekkalender, lancering grootboek en meer!
Is jouw bedrijf ‘mobiel vriendelijk’?
Dit waren de populairste hondennamen van 2020!
KennelCare updates februari 2021 met: Klant rechten, dier eigenschappen, In-en-uitchecken ongedaan maken, verplaatsen privélessen en meer!
Dagelijks nieuwe aanmeldingen voor de puppycursus? Zo houd je de planning overzichtelijk!
Januari 2021 update met: Lancering Dierenoppas product, eenvoudig lesdagen verschuiven, e-mails met bijlagen versturen, BTW grondslag en meer!
10 redenen om juist nu over te stappen naar een online plannings- en boekingssysteem voor dierprofessionals
December 2020 update met: Annuleringsverzekering, periodieke dagopvang (week-/maandfactuur), iCal agenda’s en handige marketing tools
November 2020 update met: Voorkom piekdrukte met ‘Voorkeurstijd’, sneller je klant selecteren bij boeken, prijs per kamer, exporteren naar boekhoudprogramma’s en een flink verbeterd hondenschool product
Oktober 2020 update met: Vernieuwde Mijn KennelCare omgeving, nieuwe abonnementen en automatische incasso
September 2020 update met: Lancering Uitlaatservice product
Augustus 2020 update met: Vernieuwde strippenkaart en snel boeking toevoegen
Juli 2020 update met: Creditfacturen, Wallet en Vergrendelen
Juni 2020 update met: Online trimsalon afspraken boeken, nieuwe boekingen overzichten, nieuwe beheerders mogelijkheden en meer.
Mei 2020 update met: Lancering Trimsalon product
April 2020 update met: Klant wijzigingen aan hun boeking laten indienen, schade functies, nieuwe inlogomgeving, snel wisselen van account én een verbeterde bezettingskalender
5 tips rondom het Corona-virus voor professionals in de dierenbranche
Onze website is vernieuwd! Zo vind jij als dierprofessional alles nog sneller
Maart 2020 update met: Boekingen terugdraaien, mededelingen tonen in het Mijn account, nieuwe filters in planning tools, én nieuwe rapporten
Februari 2020 update met: Vernieuwde boekingspagina, verbeterde planningstools en sneller boeken
Januari 2020 update met: Nieuw verblijven-overzicht, betalingsoverzicht, tweestapsverificatie, rekeningen en meer…
December update met: Contracten, Productverkoop, Klant reserveringsherinnering en meer…
Grote november update met: verzamelfacturen, vernieuwde manier van in- en uitchecken en meer…
5 redenen om vandaag nog over te stappen!
Bekijk de updates in 2019 tot zover (KennelCare versie 3.39)
Wat kunt u van KennelCare verwachten in 2019?
Tal van nieuwe functies doorgevoerd in KennelCare 3.21
KennelCare softwareleverancier bij Dibevo
Enthousiast en trots kijken wij terug op onze deelname aan de Dibevo University beurs
Ook 2e editie KennelCare – Next Level Event met succes geslaagd
Bezoek onze KennelCare stand op de Dibevo University!
Succesvolle eerste editie van het KennelCare – Next Level Event
KennelCare breidt online reserveringssysteem uit – v3.5
Aankondiging lancering KennelCare v3.0
Voorbereidingen marketing campagne in volle gang
KennelCare – 2.1
KennelCare – 2.0 Release
KennelCare – 2.0 Beta 1
KennelCare – 1.0
Blijf op de hoogte van onze producten, handige updates, tips en trends

Meld je nu aan en ontvang per mail informatie over het KennelCare systeem. Daarnaast krijg je handige tips voor jou als dierenprofessional die je kunt toepassen in jouw bedrijf.

[sibwp_form id=1]
Ga zelf aan de slag en start gratis met KennelCare

Probeer KennelCare gratis 14 dagen op proef uit, ervaar het gemak en maak kennis met alle mogelijkheden van ons boekingssysteem.

KennelCare account aanmaken - 14 dagen gratis uitproberen

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid