Dierenpension 't Laarbroek

"De grootste voordelen voor ons zijn dat je niet zelf hoeft te tellen hoeveel honden er zijn en continu kunt zien wat je bezetting is."

Tinka

Tinka Heijligers had jaren geleden nooit gedacht zelf een dierenpension te gaan runnen. Wel was de passie voor dieren er al van jongs af aan. Ze heeft de opleiding dierverzorging in de richting paraveterinair afgerond en is daarna bij een dierenpension gaan werken. Vanuit daar kon zij aan de slag gaan bij een dierenarts, maar ze merkte toch dat ze in vakanties of op vrije dagen graag terugkeerde naar het pension. Toen haar schoonvader ook nog een pension bleek te runnen, was de keuze voor haar snel gemaakt. Ze stopte bij de dierenarts en is bij Dierenpension 't Laarbroek gaan werken. In de loop van de jaren heeft ze het pension dan ook overgenomen van haar schoonvader en tot vandaag de dag is ze nog erg blij met deze beslissing.

Waar komt bij jou de passie voor dieren vandaan?

“Ik was vroeger al veel tussen de dieren te vinden, daar voelde ik me op mijn gemak. Ik denk zoals de meesten dat wel een beetje hebben die besluiten om met dieren te gaan werken.”

Wat vind je het leukste aan het werk dat je doet?

“Ik vind de liefde die je van de dieren krijgt hartverwarmend. Ze vinden het altijd leuk als je komt, ze zijn altijd blij en kwispelen. Ik vind het vooral heel erg leuk wanneer mensen hun hond komen brengen, dat ze de mensen bijna over het stoepje heen trekken, omdat ze zo blij zijn om bij ons te komen.”

"Ons pension is een vertrouwde plek waar honden zich thuis voelen."

Hebben jullie ook nog een speciale inrichting van de kennels?

“We hebben de kennels denk ik ingericht zoals bij de meeste pensions, maar we hebben nog een ander gebouw waar ik de kennels allemaal heb uitgehaald. Daar heb ik huiskamers van gemaakt. De honden zitten daar in groepen en hebben de mogelijkheid om de hele dag zelf van binnen naar buiten te lopen. Honden die wat extra rust nodig hebben geven we uiteraard een eigen plekje.”

Hoe ziet een dag werken er bij jou over het algemeen uit?

“We beginnen altijd met het doorspreken welke honden er zijn en wat we per medewerker ongeveer gaan doen. Dan gaan de hondjes uiteraard lekker naar buiten. Daarna zijn er nog honden voor de dagopvang die worden gebracht. Vervolgens krijgen de honden eten en gaan we schoonmaken. Het is natuurlijk wel een heel karwei om alles schoon te maken, dus daar zijn we wel even mee bezig. Dan komen er weer klanten die hun hond brengen voor bijv. een vakantie, dus niet alleen voor de dag, maar voor één of meerdere nachten. Daar hebben we andere openingstijden voor. En dan gaan we even lekker met de honden knuffelen en spelen. Als laatste komt bij mij eigenlijk pas de mail en administratie. Dit was dan een halve dag werken voor ons. We hebben dan een paar uurtjes rust, ook bewust voor de honden. ‘S middags beginnen alle werkzaamheden eigenlijk weer van voor af aan.”

Wat voor tips zou je aan iemand willen geven die er ook aan denkt om een dierenpension te beginnen?

“Het is erg leuk en dankbaar werk, want je helpt mensen wel echt met het opvangen van hun dieren en zorgt ervoor dat ze met een gerust hart op vakantie kunnen. Je moet er wel rekening mee houden dat het 7 dagen per week, 24 uur per dag werk is. En daar denken heel veel mensen niet aan, die denken dat ik vooral hondjes aan het knuffelen ben. Dat doe ik zeker, maar wat mensen niet weten is dat ik ‘s nachts ook op mijn camera zit te kijken als ik iets hoor. Je hoort gewoon vaak in de reacties van mensen dat ze het onderschatten. Het is niet erg, maar als je ermee wilt beginnen is dat wel iets om aan te denken. Je moet het eigenlijk echt zien als een leefstijl.”

Wat vind jij de leukste momenten die je meemaakt met de dieren die in je pension verblijven? 

“Ik vind het echt leuk als ze zo enthousiast zijn, dat ze gebracht worden en de baasjes meesleuren over de stoep. Dat ze niet meer achterom kijken en gewoon gelijk lekker gaan spelen.”

Zijn er bepaalde dieren of rassen die je liever niet in je pension hebt? Of maak je daar geen onderscheid in?

“Voor de huiskamers nemen we wel echt alleen de sociale honden aan. Die komen ook voor een proefdag van tevoren. Bij de huiskamers kun je natuurlijk niet alle rassen bij elkaar zetten. Bij de kennels zijn we daar iets makkelijker in, maar ook die honden moeten wel gewoon sociaal naar mensen zijn en niet venijnig naar andere honden. Dat levert alleen maar stress op voor de honden en voor ons. Als ik daaraan twijfel moeten die honden ook een dagje komen van tevoren.”

"Honden hebben een bepaalde rust over zich en zullen nooit oordelen."

Heb je ooit een dier in je pension gehad met een hele grappige gewoonte?

“Ja, dat was in de huiskamer. Dat was een hond die achteruit op de bank ging zitten. Dan ging hij eerst met zijn achterpootjes op de bank en wipte hij zo de voorkant erop. We hebben ook weleens een hond in ons pension, dat is net een hert. Die springt als hij binnenkomt met vier poten tegelijk helemaal naar de achterkant van de bank.”

Wat was voor jullie doorslaggevend om over te stappen naar aniday?

“Je kon een maand proefdraaien, dus dat was wel heel handig. Zo kon je al goed in het programma kijken en zien wat je er allemaal mee kon doen. Wij hadden echt een systeem nodig dat de honden die bij ons binnenkomen automatisch telde. Daar was ik namelijk heel veel tijd aan kwijt.”

Gebruikten jullie voor aniday nog een ander systeem? 

“Wij gebruikten Datadog. Dat is meer bedoeld voor trimsalons, maar daar nam ik toen de klanten van het pension gewoon in mee. Mijn schoonvader deed nooit iets online, die werkte gewoon met papier. Toen ben ik langzaam eerst overgaan naar Excel en daarna begonnen met Datadog.”

Hoe verliep de overgang van Datadog naar aniday?

“Het verliep wel soepel. We hebben veel hulp en aansturing gehad vanuit jullie, dus dat was heel erg fijn.”

Wat vind je van de service vanuit aniday?

“Ik vind dat jullie heel goed en snel reageren. Jullie proberen elke keer mee te helpen en een oplossing te vinden, dus daar ben ik zeker over te spreken.”

Wat zijn voor jou de grootste voordelen van het gebruiken van aniday?

“Dat het aantal honden wordt geteld. Dat je niet zelf hoeft te gaan tellen in je agenda hoeveel honden er zijn en je continu kunt zien wat je bezetting is.”

Ontdek meer klantverhalen

De beste keuze voor elke dierprofessional
Ervaar het gemak van aniday!