fbpx

Geplaatst door

Julia

op:

28 juni 2021

Hondenschool 101: ”Je moet het gewoon doen en het zelf ervaren. Gelukkig konden we ook goed bij KennelCare terecht voor vragen en hulp, dus uiteindelijk werd het alleen maar makkelijker”

Mirjam Groot heeft rond 2010 Hondenschool 101 overgenomen, destijds samen met een vriendin, maar hedendaags staat dochter Sharon Groot samen met Mirjam aan het roer.
Mirjam had al een Hondentrimsalon genaamd de Blafferie en fokte de Engelse mastiff.
Dochter Sharon was toen nog in opleiding voor Paraveterinair (dierenartsassistente).
Na het afronden van de opleiding is ze in een dierenartsenpraktijk gaan werken.

Mirjam trainde altijd al met de honden bij Hondenschool 101 toen de vraag kwam of ze het wilde overnemen hoefde ze hier niet lang over na te denken en heeft ze dit samen met een vriendin gedaan. Ze hebben beide de opleiding hiervoor gedaan en hebben het roer langzaam overgenomen.

Na 5 jaar kwam Mirjam er alleen voor te staan. Maar in de tussentijd was dochter Sharon zich al steeds meer gaan interesseren in het gedrag van honden waartoe ze heeft besloten om ook de opleiding tot Kynologische instructeur te volgen. Na het afronden van de opleiding is ze ook op de hondenschool gaan lesgeven waar ze al regelmatig te vinden was om ervaring op te doen. Vanuit de fascinatie voor het gedrag van dieren heeft Sharon ook een extra opleiding voor hoog risico honden gedaan. Ze is nu bezig met de opleiding voor theraptiehonden en haar doel is om hierna door te gaan voor gedragstherapeut.

Wat vind je het leukste aan dit werk?

“Het leukste aan dit werk vind ik de diversiteit qua honden en qua mensen. Je hebt een lesprogramma waar we ons aan proberen te houden en elke week is dat weer een ander thema, maar geen enkele groep is hetzelfde. Ik heb drie basisgroepen en elke basisgroep is dan weer anders en dat maakt het juist zo leuk. Je moet echt verder gaan kijken wat wel kan, wat niet kan en hoe je de lessen aanpast aan elke groep, dat is voor mij gewoon heel interessant. Elke hond reageert natuurlijk weer anders op een bepaald voorwerp of onderwerp en dat maakt het, vind ik, juist heel erg leuk.”

Hoe zou jij Hondenschool 101 omschrijven in één zin?

“Bij ons staat plezier met je dier voorop!”

Hoe onderscheidt Hondenschool 101 zich van andere hondenscholen?

“Wij doen niet aan examens, dat heb ik destijds bij andere hondenscholen met mijn eigen honden wel moeten doen. Hier in de regio zijn wij ook wel een van de weinigen die geen examens doen, maar je hoort het gelukkig wel steeds meer. Soms komen er ook mensen van een andere hondenschool naar ons toe omdat ze ‘gezakt’ zijn voor hun cursus. Dan hebben de hond en de baas het elke les super goed gedaan en op het examen lukt het niet en dan mogen ze dus niet door naar de volgende groep. Veel mensen haken dan af of stoppen er helemaal mee en wij vinden het gewoon heel belangrijk dat je lekker met je dier aan het trainen bent. Plezier staat bij ons gewoon bovenop.”

“Als de hond op examen gaat dan is de eigenaar wellicht ook een beetje gespannen, dus dan gaan ze toch op een andere manier naar de hondenschool voor zo’n dag. Dat voelt de hond natuurlijk ook aan en soms kan de hond dan tijdens het examen denken: ‘Ja dat ga ik nu niet doen, vandaag heb ik er even geen zin in’. Die mensen kunnen dan gewoon niet verder bij die hondenschool en moeten dan de cursus opnieuw doen voordat ze verder mogen. Vaak gaat het plezier er dan ook gewoon vanaf.”

“Bij Hondenschool 101 kunnen mensen gewoon lekker door naar de volgende groep, we passen de oefeningen echt aan op baas en hond niveau. Wij hebben groepjes van 4 tot 6 cursisten, maar we kijken altijd of we de oefening een stapje moeilijker of een stapje makkelijker moeten maken en dat is per dag verschillend. Soms als een hond ook echt helemaal geen zin heeft tijdens de les, dan zeg ik ook gewoon van: ‘Laat de hond maar lekker staan, liggen of zitten en kijk vooral met de rest mee’, want daar leer je gewoon heel veel van. Dan heb ik liever dat ze gewoon aanwezig zijn en dat ze bij een ander meekijken en het thuis gaan oefenen, dan dat we de hond gaan dwingen. “

Wat was jullie eerste gedachte toen jullie over de corona crisis hoorde en de maatregelen?

“We hebben als eerste gekeken naar wat wel mogelijk was. Je kan bij de pakken neer gaan zitten, maar wij hebben eigenlijk meteen gekeken naar wat er wel mogelijk was. Wij geven altijd les in blokken van acht weken en we zaten toen midden in een blok. Om toen gelijk helemaal te stoppen dat zagen wij niet zitten, dat vonden we heel vervelend voor de cursisten. Wij zijn toen gaan kijken dat een-op-een lesgeven wel mag, dus toen hebben we dat gedaan. Later mochten we weer een-op-twee lesgeven, dus toen zijn we dat gaan doen en eigenlijk zijn we zo wel doorgegaan tot hoe het nu is. Sinds 18 mei 2021 mogen we weer een-op-zes lesgeven. We vonden het zelf gewoon heel belangrijk dat je met je hond kan blijven trainen als je bijvoorbeeld net een hond of een pupje hebt aangeschaft.”

“Wij hoorde gewoon heel veel dat alles dicht was en niks mogelijk was, maar wij hebben juist gekeken van: ‘Oke, een-op-een mag wel, dus dan gaan we dat doen!’. Heel veel hondenscholen hier in de buurt zeiden van: ‘Je bent hartstikke gek, want het is niet rendabel’. En dat klopt, dat was het misschien ook niet, maar daar voelen wij ons gewoon goed bij, dat wij mensen toch konden helpen hierin. Wij vinden dat gewoon veel belangrijker dan dat wij op de centen gaan letten. De lessen hadden we dan wel een kwartier korter gemaakt, dus maar een halfuurtje les in plaats van een 45 minuten wat we normaal hebben bij groepslessen. Dus de dagen waren wel gevuld toen we met kleinere groepjes les mochten geven, maar goed dat is niet erg, dat vonden we prima. Wij zien de hondenschool ook echt als een uit de hand gelopen hobby”.

”Gelukkig accepteerde de klanten dat ook heel goed, sommige gingen die een-op-een lessen volgen en sommige hebben gewacht tot we weer groepslessen mochten geven. Die keuze laten we ook gewoon aan hen, maar het is wel weer leuk om terug te zien in de hond. Dan heb je de hond als pupje gehad en dan is het nu een soort van losgeslagen puber geworden.”

Hondenschool 101

Merkte je een verschil aan de honden toen Corona begon?

“Ja, vooral in het begin merkte je dat de honden toch wel echt van slag waren toen Corona net om de hoek kwam. Wat je nu heel erg ziet aan de honden is dat ze eigenlijk gewoon niet gesocialiseerd zijn. Je ziet heel veel honden uit de broodfok die eigenlijk niks gewend zijn. Zij zijn in een schuur geboren en zijn dus geen mensen gewend of bijvoorbeeld ‘gekke’ dingen zoals een stofzuiger dat zie je op het cursusveld ook. Verlatingsangst komt nu ook heel erg om de hoek kijken, dus het ‘niet alleen thuis kunnen zijn’ bijvoorbeeld.”

Heb je een tip voor mensen die net een puppy aangeschaft hebben?

“Ja zeker, weet wat je aanschaft en of dat ook echt bij je past. Denk niet alleen maar: ‘Een puppy is leuk’, maar denk er ook over wat je wilt als de pup straks groot is. Wil je dan ook dat hij op de bank zit, of mag dat dan weer niet? Mag hij nu wel achter die vogel aanrennen en mag dat straks dan ook nog steeds? Daarnaast adviseer ik om een cursus volgen, dat is het belangrijkste. Ook wij leren elke dag nog. Wij trainen zelf ook met onze honden en ook juist vaak bij andere hondenscholen, want daar leren wij ook nog van.”

“Je ziet het gedrag van de baas vaak ook terug in de hond. Dat de baas dan een hele oude man is, dan is de hond ook heel relaxed. Dan zeggen mensen van: ‘Oh zo’n hond wil ik ook!’, maar dat heeft allemaal met jezelf te maken.”

Wat zijn voor jou de leukste momenten met de dieren?

“Als je veel verandering ziet. Bijvoorbeeld dat de hond eerst niet door een tunnel durft en dat je hem gaandeweg, door eigenlijk gewoon goed naar de hond te kijken en hem daarin zijn tijd te geven, uit zichzelf door die tunnel heen ziet gaan. Dat zijn gewoon van die mooie veranderingen die ze op hun eigen tempo en niveau leren en daar moet je ze ook zelf een keuze in geven.”

“Veel hondenscholen of baasjes van een hond willen dat die hond per direct door die tunnel heen gaat. Dat is bij mij in de les sowieso al uit den boze. Vroeger werden er bij hondenscholen zelfs honden door de tunnel heen getrokken of geduwd, zo werken wij gelukkig niet. Ik kijk naar wat de hond zegt en dat leer ik de baasjes ook echt aan, dat ze moeten kijken naar wat de hond zegt en hoe hij het zegt. Daar heb je gewoon veel meer aan en daar leren ze veel sneller van dan wanneer je ze gaat dwingen.”

Wat is de meest gemaakte fout tijdens het opvoeden van een hond?

“Dat is ‘hier’ roepen en dan vervolgens je hond zelf gaan halen. Of ‘laag’ roepen terwijl ze tegen je aan springen. Dat zijn wel echt de twee waarvan ik vind dat het vaak fout gaat. Als jij de hond roept en hij komt niet, dan leert hij zichzelf aan dat jij uiteindelijk toch wel naar hem toe komt. Ga dan juist een andere kant oplopen en loop van hem weg, want hij komt uiteindelijk echt wel naar je toe gerend. En ik snap het wel, als het te lang duurt dat je denkt van: ‘Nou héhé, dan ga ik die hond wel halen’. Maar daar bereik je alleen maar het averechtse mee natuurlijk.”

Wat vind je de leukste eigenschap van een hond?

“Dat ze allemaal uniek en anders zijn. Soms hebben we ook wel eens broertjes en zusjes in de groep en dan hoor ik wel eens van: ‘Die van mij doet dat niet’, maar dat is natuurlijk puur hoe je zelf met de hond omgaat.”

“Of dat een hond iets bedenkt om te doen, dat ik denk: ‘Ohja, dat is ook best wel weer slim’. Dus ja…gewoon hun eigenzinnigheid, dat vind ik het leukste.”

Hoe zien jullie de toekomst van Hondenschool 101 voor je?

“Wij zien nu nog een zeer stijgende lijn in het bedrijf en we zijn zelf ook nog aan het uitbreiden. Voor ons heeft Corona dus niet per se slecht uitgepakt. Toch wel heel veel mensen hebben in die Corona tijd een hond aangeschaft en dat zie je nu ook wel terug op de hondenschool. We zijn naast de hondenschool nu bezig met het opzetten van een dagopvang en een hondenuitlaatservice. In principe laten we de hondenschool wel gewoon op dit niveau. We hebben nu wel meer cursusmogelijkheden om te komen trainen, maar verder zijn dit wel zo’n beetje de cursussen die we willen blijven aanbieden.”

Hondenschool 101

Wat gaf voor jullie de doorslag om te beginnen met KennelCare?

“Hiervoor werkte we via Excel en een online inschrijfformulier, maar na de demo die we gevolgd hebben zijn we eigenlijk gelijk overgestapt omdat het systeem ons beviel. Wij waren aan het groeien en met het systeem van KennelCare is het gewoon heel makkelijk dat klanten zelf hun gegevens in kunnen vullen en zelf de cursus kunnen boeken. Dan kunnen ze ook zelf zien of een cursus vol zit, dus het is overzichtelijk en makkelijk, ook naar de boekhouder toe.”

Waar keek je het meeste tegenop toen je wilde beginnen met KennelCare?

“Dat we natuurlijk nog onervaren waren in het programma, dus we waren in het begin ook echt zoekende. Ik had ook zoiets van: ‘We gaan dit gewoon proberen en mocht het niet lukken, dan lukt het niet en dan stoppen we er weer mee’. Maar het heeft voor ons heel erg goed uitgepakt. Je moet het gewoon doen en het zelf ervaren. Gelukkig konden we ook goed bij KennelCare terecht voor vragen en hulp, dus uiteindelijk werd het alleen maar makkelijker. Het is even tijd steken in hoe je de indeling zelf wilt, maar daarna is het voor de klant gemakkelijk en heb je een duidelijk overzicht.”

Heb je nog tips of opmerkingen voor KennelCare?

“Nee, ik raad KennelCare zeker aan als mensen een vraag hebben via Facebook. Ik zie namelijk regelmatig de vraag in Facebook groepen voorbij komen welk boekingssystemen iedereen gebruikt. Dan zie ik toch ook wel veel reacties daaronder van mensen die KennelCare gebruiken, dus dat is alleen maar fijn.”


Wil je meer interviews lezen met gebruikers van KennelCare of op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Klik hier! Wil je een kijkje nemen op de website van Hondenschool 101? Klik dan hier!

Dit interview is afgenomen op 19 mei 2021. In de tekst kunnen dus coronamaatregelen voorkomen die nu niet meer van kracht zijn, maar destijds wel.

Benieuwd naar wat onze krachtige plannings- en administratie tool voor jouw organisatie kan betekenen? Plan een gratis rondleiding in waarin we jou de belangrijkste functionaliteiten in KennelCare laten zien. We kijken tijdens de rondleiding naar jouw wensen en specifieke behoeften, zodat je goed kunt bepalen of KennelCare ook geschikt is voor jouw organisatie. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om ons systeem op je eigen gemak gratis uit te proberen voor 14 dagen.

Vragen?

Wij denken graag mee in oplossingen en helpen jou om de overstap zo gestroomlijnd, eenvoudig, snel en gemakkelijk te laten verlopen. Ons team staat voor je klaar op (+31) (0)24 – 377 37 31 of stuur een e-mail naar info@kennelcare.nl.

Lees meer van KennelCare
Van uitdaging naar oplossing: Het succesverhaal van Op Famke’s Pleats en KennelCare
Hoe KennelCare kan bijdragen aan de groei van jouw dierenbedrijf
3 tips om de bezetting in jouw dierenpension te maximaliseren
4 tips om jouw dierenbedrijf hoger in de Google zoekresultaten te krijgen
Hondenpension Sennyards: “Niet alles meer met de hand te hoeven doen, dat was voor ons de doorslag om te starten met KennelCare.”
4 tips om de marketing voor jouw dierenbedrijf persoonlijk te maken
KennelCare blikt terug op een waardevol & succesvol 2022
5 voordelen van e-mail marketing voor jouw trimsalon
Zo zorg je voor een persoonlijke benadering van je trimsalon klanten
Hondenschool Lingewaard: “Het ideale van KennelCare is dat je alle gegevens door je klanten in kunt laten vullen.”
Tips om de decembermaand speciaal te maken voor jouw trimsalon klanten
Het Next Level Event 2022 was een groot succes!
4 redenen waarom een systeem ervoor zorgt dat jij volgend jaar geen zomerstress meer hebt
KennelCare is verhuisd naar nieuwe razendsnelle servers
KennelCare nu nog simpeler én gebruiksvriendelijker
Dierenpension Excellent: “Ik kan overal mijn afspraken inzien en dat vind ik echt een enorme pré.”
De beste planningstool kiezen voor je dierenbedrijf? Wij helpen je!
5 tips om kosten te besparen voor jouw dierenbedrijf
4 tips om van jouw trimsalon een succes te maken
Hondencentrum Dox: “Het systeem neemt je echt werk uit handen en zorgt voor meer tempo in je werkzaamheden.”
Voordelen van een boekingssysteem voor jouw dierenbedrijf
Hier letten potentiële klanten op wanneer ze op zoek zijn naar een puppycursus
4 effectieve online marketing tips voor jouw dierenbedrijf
Nieuwe prijzen voor KennelCare
5 tips om van jouw dierenpension een succes te maken
Heb je een eigen trimsalon? Probeer dan deze 5 valkuilen te voorkomen
Hondenhotel Vlieland: “De klant kan eigenlijk al zijn gegevens zelf invullen en jij hebt daar dus geen werk meer aan.”
5 tips waarmee je no-shows voorkomt in je trimsalon
Met deze 4 tips maak je van een nieuwe klant een vaste klant
Dierenpension de Bommel: “Waar wij heel blij mee zijn is dat het systeem aangepast wordt als we vragen om nieuwe opties.”
5 redenen om cadeaubonnen in te zetten voor jouw trimsalon
Hier letten jouw potentiële klanten op voordat ze kiezen voor een dierenpension
Voordelen van online boeken voor jouw trimsalon
Hondenschool Renga: “KennelCare denkt mee en draagt oplossingen en functies aan die mij weer makkelijker met het systeem laten werken.”
4 besparingstips voor jouw trimsalon
De voordelen van een krachtige reviewpagina voor jouw dierenbedrijf
Deze 5 tips maken de Instagram pagina van jouw dierenpension succesvol
Omzet verhogen? Dit zijn de 6 beste producten om te verkopen
Zo stimuleer je mond-tot-mond reclame voor je hondenschool
2 tips om nog efficiënter te kunnen werken met de vernieuwde KennelCare versie
Dierenpension ‘t Laarbroek: “De grootste voordelen voor ons zijn dat je niet zelf hoeft te tellen hoeveel honden er zijn en continu kunt zien wat je bezetting is.”
De tips van deze week voor optimaal gebruik van de vernieuwde KennelCare versie
7 essentiële onderdelen voor de website van jouw dierenpension
Het is een feit: De compleet vernieuwde versie van KennelCare is gelanceerd!
7 tips om nieuwe klanten te werven voor je trimsalon
The Dog Company: “Automatisering van het inschrijfproces en versturen van e-mails zijn grote voordelen voor ons, het bespaart ons enorm veel tijd.”
Zo digitaliseer je contracten voor je dierenasiel
Zo mis je nooit meer verjaardagen van je dieren
5 tips om klanten een warm welkom te geven in je pension
10 jaar KennelCare: Hoe het allemaal begon
KennelCare updates februari 2022 met het oplichten van klant- en dieropmerkingen, mogelijkheid van wallet betalingen bij het inchecken en meer!
De 7 beste manieren om je bedrijf in de dierenbranche te promoten
Tip voor alle producten: Documenten uploaden
Tip voor alle producten: Kortingscodes toevoegen
KennelCare updates januari 2022 met een vernieuwde Snelstart koppeling, dagopvang dagen annuleren vanuit ‘Mijn account’ en nog veel meer!
Met deze 5 tips hoeft je hond zich nooit meer eenzaam te voelen
Tip voor alle producten: Formulier velden
Wat kun je verwachten van KennelCare in 2022?
Tip voor alle producten: Het toevoegen van taken
KennelCare updates december 2021 met alleen de eerste boeking als concept, een extra optie voor het kortingstarief, een grote verrassing… en meer!
KennelCare blikt terug op 2021
Tip voor hondenscholen: De weekkalender
Dierenpension De Driehoek: “Ik ben echt tevreden over KennelCare. Wij hebben heel veel voordelen gekregen met dit systeem en het is makkelijk in gebruik.”
Tip voor trimsalons: De overzichtelijke agenda en het toevoegen van herhaalde afspraken
KennelCare updates november 2021 met een RSS feed waarmee dierenasielen dieren kunnen tonen op de website, herhaalde afspraken voor trimsalons en meer!
Klantcontact verbeteren? Zo doe je dat!
Tip voor dierenpensions: De planningskalender
Hondencentrum Bijndelsveld: “Mijn vaste klanten kunnen zelf een reservering plaatsen, ik merk dat ze dat heel erg fijn vinden.”
KennelCare updates oktober 2021 met een overzicht van integratie tools, het koppelen van documenten aan klanten of dieren en meer!
Hondenschool Jottem: ”Vroeger had ik een planbord, nu heb ik KennelCare. Dat werkt veel overzichtelijker voor mij”
Succesvolle dagen en enthousiaste reacties op de Dibevo Vakbeurs 2021
KennelCare updates september 2021 met herhaalde taken toevoegen aan je agenda, kennelkaarten voor dierenasielen en meer!
5 redenen waarom een digitale agenda je werk als dierprofessional makkelijker maakt
Puppy’s kunnen al vlak na hun geboorte communiceren met mensen
Kom kennis maken met KennelCare op de Dibevo vakbeurs!
5 tips om meer online verkeer naar je website te genereren
Dit waren de populairste kattenrassen van 2020!
KennelCare updates augustus 2021 met eenvoudig nieuwsbrieven versturen, kennelkaarten stijlen naar wens en meer!
Dierenpensions volgeboekt, de zomervakantie zorgt voor extreme drukte
Antibioticaresistente bacteriën ontdekt in hondenvoer
KennelCare updates juli 2021 met boekingen samenvoegen een nieuw vaccinatieoverzicht en meer!
Meer online reviews verzamelen doe je zo!
KennelCare updates juni 2021 met de lancering van Dierenasiel v1.0 en meer!
Hondenschool 101: ”Je moet het gewoon doen en het zelf ervaren. Gelukkig konden we ook goed bij KennelCare terecht voor vragen en hulp, dus uiteindelijk werd het alleen maar makkelijker”
Dit waren de populairste hondenrassen van 2020!
KennelCare updates mei 2021 met gecombineerde agenda’s en meer!
Hondenschool Goes: ”Ik ben gewoon super tevreden en dat vertel ik ook aan collega’s van andere hondenscholen!”
Dit waren de populairste kattennamen van 2020!
Hondenhotel de Tatelaarhoeve: ”Het is echt een verrijking dat ik nu gewoon de boekingen op meerdere computers bij kan houden”
KennelCare update april 2021 met: vernieuwde formulieren en velden, filters voor het boekingen overzicht en meer!
Dierenpension De Borgelinckshof: ”Ik kan niks bedenken wat ik mis in het systeem, ik heb KennelCare zelf juist ook aanbevolen aan andere dierenpensions”
6 handige Corona functies van KennelCare die je niet mag missen!
Dierenpension Olieke: ”Wij hadden het vrij snel onder de knie! Het is een kwestie van het durven doen”
KennelCare updates maart 2021 met: nieuwe vormgeving, lancering weekkalender, lancering grootboek en meer!
Is jouw bedrijf ‘mobiel vriendelijk’?
Dit waren de populairste hondennamen van 2020!
KennelCare updates februari 2021 met: Klant rechten, dier eigenschappen, In-en-uitchecken ongedaan maken, verplaatsen privélessen en meer!
Dagelijks nieuwe aanmeldingen voor de puppycursus? Zo houd je de planning overzichtelijk!
Januari 2021 update met: Lancering Dierenoppas product, eenvoudig lesdagen verschuiven, e-mails met bijlagen versturen, BTW grondslag en meer!
Ga zelf aan de slag en start gratis met KennelCare

Probeer KennelCare gratis 14 dagen op proef uit, ervaar het gemak en maak kennis met alle mogelijkheden van ons boekingssysteem.

KennelCare account aanmaken - 14 dagen gratis uitproberen

Nieuw, maar vertrouwd: Welkom aniday!

Wij zijn extra enthousiast om jou te laten weten dat we een nieuw hoofdstuk in ons avontuur zijn begonnen. Op woensdagavond 4 oktober, tijdens ons eigen ‘The Next Step’ klantevent in De Vasim in Nijmegen, hebben wij onze nieuwe naam onthuld: aniday.

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid