Blog

4 effectieve online marketing tips voor jouw dierenbedrijf

Als dierprofessional is online marketing waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het starten van je bedrijf. Je hebt een passie voor dieren en wilt het liefst al je tijd en aandacht investeren in de dieren en hun baasjes. Maar om je dierenpension, hondenschool, trimsalon etc. daadwerkelijk een begrip te laten worden in je omgeving, is online marketing erg belangrijk om in te zetten. Maar hoe zorg je ervoor dat de online marketing die jij inzet ook echt effectief is voor je bedrijf? Wij geven je een aantal tips waardoor jouw online marketing strategie daadwerkelijk zorgt voor meer naamsbekendheid en meer klanten!

1. Zet meerdere online kanalen in

Dit is één van de belangrijkste tips voor een effectieve online marketing strategie. Zorg er altijd voor dat je op meerdere marketing kanalen actief bent. Sommige bedrijven zetten namelijk vol in op advertenties of SEO (Search Engine Optimization), maar bedrijven zoals Google, LinkedIn en Facebook veranderen dagelijks hun algoritme. Algoritme houdt in dat het online kanaal bepaalt welke gebruikers welke advertenties, berichten, websites etc. als eerste te zien krijgen. Wanneer je dus op één van die kanalen actief bent en het algoritme wordt gewijzigd, kan jouw hele strategie in het water vallen.

Zet dus in op meerdere online marketing kanalen. Denk hierbij aan SEO, SEA, email marketing en social media marketing. Wanneer één van deze kanalen vervolgens wegvalt, blijven er nog genoeg over om je bedrijf te laten draaien en voorkom je onnodige risico's.

2. Houd je website up-to-date

Je kunt een mooie marketingcampagne opzetten, maar als je website niet up-to-date is zal het weinig opleveren. Wanneer mensen dan uiteindelijk zijn aangekomen op je website, wil je natuurlijk niet dat ze direct weer weggaan, omdat ze minuten moeten wachten totdat de pagina geladen is of informatie te zien krijgen waar ze helemaal niet naar opzoek waren. De kans is groot dat ze na deze slechte ervaring ook niet meer terugkeren naar je website. Hoe houd je je website dan up-to-date? Houd vooral de verschillende tools van Google goed in de gaten, bijvoorbeeld Google Search Console. Met deze tool wordt automatisch aangegeven wanneer er iets op je website niet klopt. Ook zijn er diverse tools die meten of jouw website snel genoeg is voor computers en smartphones.

3. Ken je doelgroep

De boodschap die jij overbrengt in jouw marketing uitingen wil je zo goed mogelijk laten aansluiten op je doelgroep. Daarom is het erg belangrijk om je doelgroep te kennen en te weten wat de wensen en behoeften zijn. Wanneer je dit niet weet, krijg je een algemene boodschap die niet aansluit bij jouw doelgroep. Hierdoor haal je niet het gewenste resultaat uit je marketingcampagnes. Het geld wat je in de verschillende campagnes stopt, bereikt namelijk ook een grote groep mensen die totaal niet geïnteresseerd is in jouw dienst. Bepaal dus van tevoren goed wie je doelgroep is. Dit kun je doen door gebruik te maken van eigenschappen als leeftijd, geslacht, hobby's, beroep etc. Vervolgens kun je je huidige klantenbestand vergelijken en opdelen binnen de eigenschappen.

4. Analyseer je online marketing activiteiten

Deze laatste tip die we je geven is zeker niet minder belangrijk. Wanneer je online marketing activiteiten inzet is het belangrijk dat je de resultaten goed blijft analyseren. Hierdoor krijg je overzicht en dat helpt je weer bij het bijsturen en aanpassen van de lopende campagnes. Op het moment dat je dit niet doet weet je niet of je campagnes daadwerkelijk iets opleveren. Het kan zo zijn dat je geld in een campagne steekt en deze uiteindelijk te weinig oplevert, maar het kan ook zo zijn dat je juist meer geld moet investeren in een campagne, omdat deze dan nog meer kan opleveren.

Voor het analyseren van online marketing activiteiten kun je verschillende tools inzetten, zoals Google Analytics. Binnen deze tool kun je alles bijhouden wat er op je website gebeurt. Zoals vanuit welke kanalen mensen op je website terecht komen en hoeveel en welke doelen je hebt behaald. Zo verlies je nooit het overzicht en haal je het maximale uit je marketing activiteiten.

[elementor-template id="3413"]

De beste keuze voor elke dierprofessional
Ervaar het gemak van aniday!

Verdiep je kennis met aniday