Blog

4 tips om van jouw trimsalon een succes te maken

Wanneer je een trimsalon begint is het niet alleen belangrijk dat je goed kunt trimmen. Dit is</strong> <strong>natuurlijk de basis, maar er komt nog veel meer kijken bij het runnen van een trimsalon. Je bent namelijk niet alleen een trimmer, maar ook een ondernemer. En om je trimsalon te laten uitgroeien tot een succesvol salon zijn er een aantal dingen waar je zeker aandacht aan moet besteden. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet, zodat jouw trimsalon een succes wordt en blijft

1. Plan van aanpak en planning

Zorg ervoor dat je van tevoren een duidelijk plan van aanpak hebt voor je trimsalon en goed plant wanneer en hoe je dit plan gaat uitvoeren. Maak een planning voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn. Zo houd je overzicht over wat je wanneer gerealiseerd wilt hebben. Deze planningen kun je ouderwets in een planner of agenda schrijven, maar je hebt ook online tools waarin je jouw planning kunt bijhouden. Met KennelCare heb je jouw planning, agenda en administratie samen in één tool, zodat je altijd het overzicht houdt over de werkzaamheden en taken in jouw trimsalon.

2. Je mindset

Wanneer je besluit om een trimsalon te starten, is het van belang om de juiste mindset te hebben. Je start een bedrijf, dus je moet denken als een ondernemer en een ondernemer zijn. Dit klinkt nogal zakelijk en gericht op het financiële aspect, maar het betekent niet dat je alles doet voor geld ten koste van iedereen. Het betekent dat je actie onderneemt en niet afwacht. Je begint een onderneming, geeft niet zomaar op en gaat door totdat je jouw doelen hebt bereikt.

3. Stel doelen

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, hoort bij een juiste mindset ook het stellen van duidelijke doelen. Net als bij het maken van een planning, is het belangrijk dat je doelen op de korte en langere termijn stelt. Maak je doelen wel duidelijk en realistisch. Een doel als 'ik wil een succesvolle trimsalon' is niet voldoende. Denk bijvoorbeeld aan een doel als 'ik wil binnen x aantal maanden x omzet hebben behaald, door x aantal uren te werken'. Houd je doelen niet in je hoofd, maar schrijf ze op in een boekje of online in een document. Door ze te noteren worden ze namelijk definitiever en houd je het overzicht. Als je alles in je hoofd moet opslaan raak je het overzicht kwijt en dit is het laatste wat je wilt bij het runnen van een onderneming.

4. Ondernemen = doen!

Bovenstaande punten dragen allemaal bij aan het runnen van een succesvol trimsalon, maar het doorslaggevende is toch wel dat je het gewoon moet DOEN. Je moet niet alleen alles noteren wat er in je hoofd zit, maar tot actie overgaan. Alleen zo zal jij jouw droom verwezenlijken en maak je een succes van je trimsalon.

[elementor-template id="3413"]

De beste keuze voor elke dierprofessional
Ervaar het gemak van aniday!

Verdiep je kennis met aniday