Blog

5 tips om kosten te besparen voor jouw dierenbedrijf

Wanneer je een grote passie voor dieren hebt is het geweldig als je vanuit daar een eigen bedrijf kunt starten. Het runnen van een dierenbedrijf is echter niet goedkoop. Zo verbruik je als dierenpension bijvoorbeeld veel elektriciteit en gas voor het verlichten en verwarmen van alle kennels, moet je als hondenschool al je ruimtes en velden onderhouden en heb je als trimsalon veel producten en apparaten nodig om je werk uit te kunnen oefenen. Natuurlijk houd je hier rekening mee wanneer je een dierenbedrijf gaat starten, maar tegenwoordig met de stijging van alle prijzen is het fijn om te weten waar je wellicht wat op kunt besparen. Daarom hebben wij een paar handige besparingstips voor je op een rijtje gezet!

1. Automatisering

Veel dierprofessionals doen al hun administratieve werkzaamheden nog handmatig. Denk aan de agenda, planning, telefonisch en via de mail afspraken inplannen etc. Dit komt deels omdat mensen niet veel weten van alle mogelijkheden van automatisering, maar ook deels omdat mensen bang zijn om de controle en het overzicht kwijt te raken. We kunnen je één ding vertellen, en dat is dat automatisering van je werkzaamheden juist voor veel meer overzicht zorgt!

Zo zijn er genoeg programma's die jou kunnen helpen om je planning, agenda, afspraken etc. te automatiseren. We begrijpen dat het niet fijn is om voor alle werkzaamheden een ander programma nodig te hebben. Daarom kan KennelCare de oplossing zijn voor jouw dierenbedrijf. Met ons systeem heb je jouw boekingen, planning, agenda en facturatie allemaal overzichtelijk in één systeem. Daarnaast hoeven klanten geen afspraken meer te maken via de mail of telefoon, maar plannen jouw klanten zelf een afspraak in via hun eigen account. Dit alles bij elkaar kan je veel tijd en daarmee ook kosten besparen!

2. Inzicht in alle kosten

Zet al je bedrijfskosten in ieder geval één keer per jaar op een rijtje en bekijk welke echt noodzakelijk zijn. Betaal je misschien veel te veel voor de koffie die de hele dag door wordt gedronken? Of zijn er goedkopere opties voor de benodigdheden in je trimsalon? Zo'n overzicht zal je helpen om duidelijkheid te krijgen van al je kosten en om te zien waar je momenteel teveel voor betaalt.

3. Koop tweedehands artikelen

Vooral voor dierenbedrijven die net starten is het slim om in eerste instantie tweedehands artikelen te kopen. Hierdoor kun je erg veel geld besparen en de kwaliteit hoeft zeker niet slecht te zijn. Vooral als dierprofessional begrijpen we dat het belangrijk is om de beste producten te hebben voor de viervoeters. Daarom is het wel belangrijk om te kijken waar je de producten koopt. Wanneer je bijvoorbeeld tweedehands producten wilt kopen voor je trimsalon is het slim om hierover advies te vragen bij gerenommeerde trimsalons. Hier zijn speciale social media groepen voor, zodat je zeker weet dat de kwaliteit van de producten goed is.

4. Neem je huidige contracten door

Het is belangrijk om jaarlijks je eventuele huurcontract, energiecontract en verzekeringscontracten door te nemen. Vergelijk de prijzen van je contracten met andere aanbieders en kijk of een overstap kosten kan besparen. Vooral in deze tijd met de stijging van de energieprijzen is het slim om dit goed in de gaten te houden. Het is een kleine moeite, maar kan je wel degelijk een hoop kosten besparen.

5. Werk samen met andere dierprofessionals

Wanneer je jouw bedrijf wilt laten groeien, maar wilt besparen op de kosten, is het slim om samen te werken met andere dierprofessionals. Denk bijvoorbeeld aan het gezamenlijk inkopen van producten voor je dierenbedrijf in grote partijen, om geld te besparen. Zo kun je gezamenlijk profiteren!

[elementor-template id="3413"]

De beste keuze voor elke dierprofessional
Ervaar het gemak van aniday!

Verdiep je kennis met aniday