Blog

Deze 5 tips maken de Instagram pagina van jouw dierenpension succesvol

Instagram is een groeiend social media platform, terwijl de populariteit van Facebook juist lijkt af te nemen. Veel dierenpensions houden het nog bij Facebook voor het bereiken van (potentiële) klanten, maar Instagram wordt een steeds belangrijker platform om nieuwe klanten te trekken. Zou je graag het klantenbestand voor jouw dierenpension uitbreiden en ook je huidige klanten aanspreken met je Instagram pagina? Met een zakelijk Instagram account kun je jouw doelgroep eenvoudig bereiken. Wij geven je een aantal tips om de Instagram pagina van jouw dierenpension succesvol te maken!

Geef er een persoonlijke draai aan

Tegenwoordig is het voor mensen belangrijk dat ze weten wie de gezichten zijn achter een bedrijf en vinden ze het leuk om te zien hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Ze willen zich namelijk kunnen identificeren met iemand en wanneer dit lukt met je Instagram pagina, is de kans groter dat mensen kiezen voor jouw dierenpension. Je kunt dit op verschillende manieren doen, zoals jezelf filmen tijdens het voeren van de dieren en dit plaatsen op je Instagram Stories. Zo geef je mensen een inkijkje in je dagelijkse werkzaamheden en kun je ze op de hoogte houden van wat er speelt binnen je dierenpension. Bij het plaatsen van content op je Instagram pagina kun je denken aan leuke foto's van je team, zodat je volgers een beeld krijgen van wie jullie zijn.

Focus op visuele content

Houd altijd in je achterhoofd dat het op Instagram draait om afbeeldingen en video's. Mensen kijken op je Instagram pagina voor visuele content en niet voor lappen tekst. Zorg er dus voor dat je bij alle content die je plaatst een kort en krachtig stukje tekst schrijft dat iets interessants of opvallends vertelt over de afbeelding of video. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je afbeeldingen en video's van goede kwaliteit zijn en interessant zijn voor de doelgroep die je wilt aanspreken.

Wie is je doelgroep precies?

Om een succesvolle Instagram pagina te creëren is het belangrijk dat je weet wie je ermee wilt aanspreken. Wil je mannen bereiken of juist vrouwen? In welke leeftijdscategorie vallen ze? Hebben ze honden, katten of spreek je alle huisdiereigenaren aan? Wanneer je dit weet, kun je de content die je plaatst hierop aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan je manier van schrijven. Jongere mensen houden wellicht wat meer van een speelse, informele schrijfstijl, terwijl oudere mensen meer waarde hechten aan een professionele, formele manier van schrijven. Wanneer je de juiste doelgroep weet aan te spreken, kun je de waarde van jouw Instagram pagina verhogen en is de kans op nieuwe klanten voor je dierenpension groter.

Maak gebruik van hashtags

Dit is vooral een slimme manier om potentiële klanten aan te trekken voor je dierenpension. Mensen die jou nog niet volgen op Instagram, kunnen je berichten wel tegenkomen door de hashtags die je gebruikt in je beschrijving. Mensen die geïnteresseerd zijn in de onderwerpen waar je over post komen je berichten tegen en dit kan weer nieuwe volgers en potentiële klanten opleveren. Het is wel van belang dat de hashtags aansluiten bij het onderwerp van je bericht, want anders worden de mensen misleid wanneer ze je bericht gaan bekijken en zullen ze je ook niet gaan volgen.

Adverteren is de oplossing

Pas je bovenstaande tips allemaal al toe op je Instagram pagina? Dan is de volgende stap om advertenties in te zetten. Je kunt deze advertenties zelf inrichten en een doelgroep kiezen waarvan jij wilt dat ze jouw advertenties zien. Voor een bepaald bedrag per dag laat Instagram je advertenties zien aan deze doelgroep. Zo komen er vanzelf nieuwe volgers binnen en kun je ze daarna vasthouden met de content die je plaatst. Je uiteindelijke doel is natuurlijk nieuwe klanten, dus daarom is het slim om een call to action toe te voegen aan je advertentie. Hierdoor kunnen mensen klikken op je advertentie en worden ze doorgestuurd naar een pagina die jij eraan hebt gelinkt. Denk hierbij aan een websitepagina met meer informatie over je dierenpension, of direct naar de aanmeldpagina van je dierenpension.

Wil je meer interessante blogs lezen? Klik dan hier!

[elementor-template id="3413"]

De beste keuze voor elke dierprofessional
Ervaar het gemak van aniday!

Verdiep je kennis met aniday