Blog

Heb je een eigen trimsalon? Probeer dan deze 5 valkuilen te voorkomen

Het beginnen van een eigen trimsalon is een grote stap en kan erg spannend zijn. Het trimmen zelf zal voor jou geen probleem zijn, maar het runnen van een eigen bedrijf kost meer tijd en moeite dan je misschien denkt. In de beginfase is alles nog nieuw en valt er nog veel te leren. Wanneer je eenmaal bezig bent zal alles steeds soepeler gaan, maar nog steeds blijven er dingen waar je rekening mee moet houden. Er zijn namelijk zeker wat valkuilen waar je niet in wilt vallen. Daarom hebben wij de belangrijkste voor je op een rijtje gezet, zodat je ze kunt voorkomen en je trimsalon op de langere termijn ook succesvol blijft.

1. Ongunstige openingstijden

Veel trimsalons zijn open tot het einde van de middag. Dit is een grote valkuil want de meeste mensen met een hond of kat werken ook tot die tijd. Zo bied je ze geen mogelijkheid om na hun werk nog te kunnen komen. Probeer daarom open te zijn tot in ieder geval 18.00. Je kunt ervoor kiezen om 's ochtends dan bijvoorbeeld een uur later te beginnen of midden op de dag even dicht te zijn. Daarnaast is het slim om in ieder geval één doordeweekse dag ook in de avonduren open te zijn. Dit kan je veel extra klanten opleveren, omdat mensen simpelweg in de avond vaak meer tijd hebben. Kijk hierbij even wanneer andere winkels in de omgeving ook 's avonds open zijn en sluit jouw openingstijden hierop aan.

2. Een onoverzichtelijke website

Je website is erg belangrijk voor het imago van je trimsalon. Het is vaak de eerste indruk die mensen krijgen en zorgt er direct voor of mensen wel of geen vertrouwen hebben in je salon. Zorg daarom in ieder geval voor een overzichtelijke website met een informatieve pagina over de diensten die je aanbiedt, een duidelijke contactpagina en een pagina over jezelf met een spontane foto van jou en/of je team.

Daarnaast is het slim om je klanten de mogelijkheid te geven een boeking te kunnen plaatsen via je website. Dit kan eenvoudig met een online boekingssysteem en is handig voor jou en je klanten. Wil je meer weten over de voordelen van een online plannings- en boekingssysteem voor jouw trimsalon? Klik dan hier voor meer informatie.

3. Te weinig betaalmogelijkheden

Wanneer je met jouw kassasysteem te weinig betaalmogelijkheden aanbiedt, kun je hier klanten door kwijtraken. Het kost je ook meer tijd en moeite en je hebt geen goed overzicht van de hoeveelheid geld dat er binnenkomt en op welke manieren. Wanneer je een uitgebreid kassasysteem hebt geef je klanten de mogelijkheid om op verschillende manieren te betalen. Denk bijvoorbeeld aan contant, met pin, een factuur of via een creditcard.

Met het KennelCare systeem kunnen je klanten al betalen wanneer zij online een afspraak maken. Dit kunnen zij doen met betaalmogelijkheden als iDeal (NL), MisterCash (BE), Bancontact, Sofort banking (DE), PayPal, CreditCard, etc. De betalingen worden automatisch verwerkt in het KennelCare systeem, waardoor je direct weet wie er wanneer heeft betaald!

4. Lagere tarieven dan concurrenten

Wanneer je hebt berekend welke kosten je allemaal hebt bij het runnen van een trimsalon, kun je berekenen wat je minimaal moet vragen aan de klant om je kosten terug te verdienen. Daarbovenop komt dan nog een winstpercentage. Je wilt de prijzen natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk maken voor je klanten en kijkt hierbij vaak naar de prijzen van de concurrenten. In plaats van je prijzen lager te houden dan die van je concurrenten, is het juist beter om ze gelijk of juist iets hoger te hebben. Je kunt dan vaker aantrekkelijke acties voor je klanten aanbieden, waardoor je prijzen uiteindelijk alsnog lager uitkomen dan die van de concurrenten. En dit zorgt weer voor meer klanten.

5. Geen plannings- en boekingssysteem

Veel trimsalons hebben nog een papieren agenda en worden de hele dag door gebeld en/of gemaild door klanten die een afspraak willen maken. Deze manier van werken kost veel tijd, terwijl je hier helemaal niet veel tijd aan hoeft te besteden. Een aantal voordelen van KennelCare zijn het automatiseren van je boekingen, klanten zelf online laten boeken wanneer het hen uitkomt en altijd en overal toegang hebben tot je planning en administratie.

Klinkt dit wel als iets wat jouw trimsalon nodig kan hebben? Klik dan hier om KennelCare 14 dagen gratis uit te proberen! Daarnaast kun je ook een demo krijgen van één van onze specialisten, waarbij je een tour krijgt door ons systeem. Klik hier om een demo aan te vragen.

De beste keuze voor elke dierprofessional
Ervaar het gemak van aniday!

Verdiep je kennis met aniday