Blog

Hier letten jouw potentiële klanten op voordat ze kiezen voor een dierenpension

Huisdiereigenaren die opzoek zijn naar een pension voor hun viervoeters zijn vaak erg kritisch. Ze willen namelijk de beste zorg voor hun huisdier en moeten het gevoel hebben dat zij hun dier in alle vertrouwen kunnen achterlaten. Maar hoe zorg je er als dierenpension voor dat je aan alle eisen van je potentiële klanten voldoet? Wij hebben een lijstje voor je samengesteld met punten waar potentiële klanten op letten wanneer zij opzoek gaan naar een dierenpension. Als je je hieraan houdt is de kans groot dat je klantenbestand zal blijven groeien!

1. Je website

De meeste mensen die zoeken naar een dierenpension beginnen bij Google. Zorg er daarom voor dat je website goed vindbaar is en professioneel oogt. Zo hebben mensen direct een positief beeld van je dierenpension. Daarnaast is het van belang om de inhoud van je website zo compleet mogelijk te hebben. Er zijn een aantal dingen die niet mogen ontbreken, zoals:

  • Tarieven
  • De opvangmethode: In kennels, huiselijke sfeer of groepsverband?
  • Hoe de dieren worden verzorgd en hoe belangrijk dat is voor jullie
  • De voeding van de dieren en waarom je voor deze voeding hebt gekozen
  • Hoe je omgaat met medische beperkingen, zoals medicatie of dierenartsbezoeken
  • KVK-nummer
  • Het voorstellen van de medewerkers met kennis en ervaringen
  • Missie en visie van je dierenpension
  • Foto's van je pension, medewerkers en de dieren
  • Review pagina waar klanten hun ervaring kunnen achterlaten

2. Sociale media

Nog niet alle dierenpensions hebben een eigen Facebook of Instagram pagina, maar tegenwoordig ontkom je er eigenlijk niet meer aan. Mensen verwachten dat ze een kijkje kunnen nemen op jouw sociale mediakanalen en wanneer je die niet hebt is dat gelijk een minpunt. Wanneer je actief bent op sociale media kom je namelijk over als een dierenpension dat zichzelf graag aan de buitenwereld laat zien door middel van foto's, filmpjes en berichten bedoeld voor (potentiële) klanten. Daarnaast is het voor bezoekers van je kanalen ook mogelijk om te reageren op berichten, vragen te stellen en/of hun ervaringen met jouw dierenpension te delen. Hoe meer je de interactie met deze mensen aangaat, hoe betrouwbaarder je overkomt naar (potentiële) klanten.

3. Kennismaking

Het is zover, je maakt kennis met een potentiële nieuwe klant. Dit is een erg belangrijk moment voor een huisdiereigenaar, want hij wilt natuurlijk weten wie de persoon achter het dierenpension is en of er een goede klik is met hem en de viervoeter. Neem ruim de tijd voor deze kennismaking, zodat de potentiële klant het gevoel heeft dat hij geen nummertje is. Let daarnaast op de volgende dingen:

  • Luister goed naar vragen
  • Toon interesse in de viervoeter, dus vraag om het karakter, medische achtergrond, geschiedenis etc.
  • Toon interesse in de huisdiereigenaar
  • Zorg ervoor dat je dierenpension er van binnen en buiten netjes uitziet
  • Geef een rondleiding
  • Maak duidelijk of de huisdiereigenaar rekening moet houden met een proefdag en hoe die dag eruit ziet

4. Bereikbaarheid

Het is van belang dat mensen eenvoudig contact kunnen opnemen met je dierenpension. Zorg ervoor dat je contactgegevens makkelijk te vinden zijn en wees op meerdere manieren bereikbaar, zoals telefonisch, via mail, chat via je website, Messenger of WhatsApp. Krijg je een berichtje? Reageer er dan zo snel mogelijk op, het liefst binnen een dag. Zo kom je over als een betrouwbaar dierenpension en hebben mensen het gevoel dat ze serieus worden genomen. Wanneer je snel reageert op potentiële klanten heb je ook een grotere kans dat ze voor jou kiezen en niet meer verder zoeken.

5. De prijs

Dit is voor veel huisdiereigenaren in eerste instantie niet van belang, want goede zorg voor hun viervoeter is het allerbelangrijkst. Toch wanneer er een definitieve keuze gemaakt moet worden tussen meerdere goede dierenpensions, zal de prijs een rol spelen. Zorg er daarom voor dat je prijzen hanteert die je goed kunt onderbouwen. Besteed je bijv. extra veel tijd aan het spelen met de dieren, of worden zij tijdens hun verblijf ook dagelijks gewassen? Dan is het logisch dat je prijzen hoger zijn, maar zorg ervoor dat die extra diensten ook duidelijk worden benoemd. Zo weten huisdiereigenaren waar zij voor betalen en wordt het voor hen ook makkelijker om dierenpensions met elkaar te vergelijken.

[elementor-template id="3413"]

De beste keuze voor elke dierprofessional
Ervaar het gemak van aniday!

Verdiep je kennis met aniday