Blog

Hier letten potentiële klanten op wanneer ze op zoek zijn naar een puppycursus

Wanneer mensen een puppy verwelkomen in hun huis zijn ze vaak in de zevende hemel. Ze zijn helemaal verliefd op het pupje en willen de viervoeter het liefst de hele dag vertroetelen. Maar naast dat, is de opvoeding ook belangrijk. Veel mensen kiezen ervoor om een puppycursus te volgen, maar waar moet een goede puppycursus volgens hen aan voldoen? Wij zetten een aantal punten voor je op een rijtje, zodat je weet waar jouw potentiële klanten op letten tijdens hun zoektocht. Zo kun jij hierop inspelen bij het aanbieden van je puppycursus!

1. Deskundigheid van je hondenschool

Het is heel makkelijk om op je website te benoemen dat jouw puppycursus de beste is en je over alle kennis beschikt. Hiermee onderscheid je je niet van anderen en zonder bewijs kom je niet geloofwaardig over. Zorg er daarom voor dat je aangesloten bent bij een instantie die onafhankelijk is en beoordeelt of een hondenschool voldoet aan de strenge eisen die ze stellen. Denk hierbij aan instanties als de SPPD en de NVGH.

Wanneer je op je website kun vermelden dat je hondenschool goed is beoordeeld door één van deze instanties, zal dit zeker een positieve invloed hebben op het beeld dat potentiële klanten hebben.

2. De instructeur en groepsgrootte

Tijdens het lesgeven hebben instructeurs het heel erg druk. Ze moeten namelijk letten op de pups, de baasjes en daarnaast moeten ze ook de lesstof goed over weten te brengen. Dit gaat alleen goed wanneer elke cursist dezelfde hoeveelheid aandacht kan krijgen. Daarom letten baasjes van tevoren vaak op de groepsgrootte waarin les wordt gegeven. Zij willen namelijk niet als nummertje behandeld worden en willen dat hun pup zoveel mogelijk leert. Zorg ervoor dat je groepen niet groter zijn dan 6 tot 7 honden met hun eigenaren. Zo geef je jouw potentiële klanten het idee dat je hen echt goed kunt begeleiden en het beste wilt voor hun pup.

3. De lesmethode

De meeste mensen vinden het fijn om eerst even bij één of meerdere lessen te komen kijken voordat ze voor een hondenschool kiezen. Zo weten zij wat ze kunnen verwachten bij de hondenschool qua puppycursus en voortzetting van de trainingen. Wanneer ze zich hier niet prettig bij voelen zullen ze ook niet voor je hondenschool kiezen. Zorg er daarom voor dat je tijdens deze meekijklessen zo goed mogelijk laat zien waar jouw hondenschool voor staat en welke lesmethode je hanteert. Zo komen nieuwe klanten ook niet voor verassingen te staan wanneer ze voor je puppycursus hebben gekozen.

4. Locatie en veiligheid

Waar train je met je puppycursus? Is het een plek die goed te bereiken is en hoe ziet je trainingslocatie eruit? De locatie van je hondenschool is erg belangrijk voor je potentiële klanten. Zorg ervoor dat je locatie veilig is en dat er voldoende ruimte is om les te geven. Laat dit ook blijken op je website en plaats genoeg foto's van je locatie. Wanneer mensen aan de andere kant van het land wonen zullen ze waarschijnlijk niet snel kiezen voor jouw hondenschool, al is de rest aan je locatie perfect. Het gaat dus vooral om de potentiële klanten die in de buurt wonen.

5. Ervaring van anderen

Wanneer mensen opzoek zijn naar een puppycursus zijn reviews van anderen iets waar ze veel waarde aan hechten. Zorg er daarom voor dat je een pagina op je website hebt met reviews en vraag regelmatig aan je huidige klanten om hier een review achter te laten. Zijn er bekenden van potentiële klanten die een cursus bij je volgen? Dat is nog beter, want van bekenden nemen mensen nog sneller iets aan. Probeer daarom altijd te zorgen voor enthousiaste klanten!

[elementor-template id="3413"]

De beste keuze voor elke dierprofessional
Ervaar het gemak van aniday!

Verdiep je kennis met aniday