Blog

Voordelen van een boekingssysteem voor jouw dierenbedrijf

Tegenwoordig is het gebruiken van een papieren agenda wat ouderwets geworden. Daarnaast werkt het ook veel omslachtiger dan een online agenda. Alle afspraken die je binnenkrijgt moet je opschrijven en wanneer een afspraak wijzigt wordt je agenda een rommeltje door al het gekras. Zorg er daarom voor dat je klanten online een afspraak kunnen boeken en bespaar jezelf enorm veel tijd en moeite. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan verder voor de andere voordelen van</strong> <strong>een boekingssysteem voor jouw dierenbedrijf!

1. Bellen en mailen is verleden tijd

Door het gebruiken van een online boekingssysteem hoeven klanten niet langer te bellen of te mailen voor een afspraak. Dit is een voordeel voor jou, omdat je minder tijd kwijt bent aan het beantwoorden van telefoontjes en mails. Daarnaast is het ook een voordeel voor je klanten, omdat ze op deze manier met 1 druk op de knop een afspraak kunnen maken. Ze hoeven niet meer de moeite te nemen om te bellen of een mail op te stellen en de drempel van het bellen heb je ook weggenomen. Dit speelt vooral bij de jongere generatie die het liefst alles online regelt.

2. Je bent 24/7 bereikbaar voor je klanten

Normaal gesproken kunnen klanten alleen een afspraak maken op de tijden dat je geopend bent met je dierenbedrijf. Met een online boekingssysteem is dit probleem getackeld, want je klanten kunnen zelfs midden in de nacht een afspraak bij je boeken. Het enige wat jij de volgende dag nog hoeft te doen is de afspraak bevestigen en het staat direct in de agenda. Door deze eenvoudige manier van boeken zal je ook automatisch meer afspraken krijgen!

3. Altijd en overal inzicht in je agenda

Met een online boekingssysteem hebben jij en je collega's altijd en overal toegang tot de agenda en planning van jullie bedrijf. Je ziet o.a. welke afspraken er gepland staan en aan welke medewerkers ze gekoppeld zijn. Zo is iedereen op de hoogte van elkaars planning en zal hierover geen verwarring ontstaan.

4. Geen dubbele boekingen

Je zult nooit last hebben van overlappende boekingen, waardoor jij klanten moet teleurstellen. Een boekingssysteem houdt de capaciteit van jouw dierenbedrijf in de gaten, zodat je altijd kunt gaan voor een maximale bezetting. Vooral voor dierenpensions is dit een erg groot voordeel. Je kunt namelijk in één oogopslag zien hoeveel dieren er aanwezig zijn op een bepaalde dag, of ze aankomen, vertrekken of komen voor een dag- of nachtopvang.

5. Voorkom no-shows

Niks is vervelender dan een klant die niet komt opdagen voor een afspraak. Met een online boekingssysteem voorkom je een groot deel van deze no-shows. Wanneer klanten een afspraak hebben geboekt, krijgen zij een afspraakbevestiging via de mail. Hierdoor zijn de afspraken helder voor jou en je klanten. Daarnaast start een automatisch proces van herinneringsmails tot de dag van de afspraak. Natuurlijk kun je helemaal zelf bepalen hoeveel herinneringen je wilt sturen. Wanneer een klant dan nog steeds niet op komt dagen kun je altijd een follow-up doen.

Ben je na het lezen van deze voordelen toch wel enthousiast geworden over een online boekingssysteem voor je dierenbedrijf? Met KennelCare heb je je planning, boekingen en administratie overzichtelijk in één systeem. Klanten kunnen via een eigen account boekingen plaatsen en het enige wat jij nog hoeft te doen is deze boekingen goed- of afkeuren. Zo bespaar je tijd aan administratieve werkzaamheden en heb je meer vrijheid om je te focussen op wat je het liefste doet: Het werken met dieren!

Wil je weten of KennelCare een match is met jouw dierenbedrijf? Op 8, 9 of 10 november ben je van harte welkom op ons Next Level Event bij 3 Zussen in Rhenen! Tijdens dit event vertellen we je alle ins & outs van ons systeem, delen klanten hun ervaring met KennelCare en kun je het systeem direct uitproberen met de hulp van ons succes team. Aangezien KennelCare bekend staat om het ontzorgen van dierprofessionals, regelen wij ook een hapje en een drankje. En om niet te vergeten, dit alles is helemaal gratis! Dat wil je toch niet missen? Meld je gratis aan!

De beste keuze voor elke dierprofessional
Ervaar het gemak van aniday!

Verdiep je kennis met aniday